Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 14 decembrie 2023, ora 18.30, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției de acuarelă și pictură a artistului Horia Roșca, Horror Vacui.

Horia Roșca s-a născut în 1948, la București, unde a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. În 1982 a plecat din România în Italia, iar în 1983 s-a stabilit în Germania, la Düsseldorf. Din 1983 până în prezent a avut 25 de expoziiți în Germania, Suedia, Belgia, Italia, Franța, USA, Canada, Japonia. A participat la mai multe târguri internaționale de artă: în 1995, la Interart, Moscova; în 1998, la Linear, Gent; în 2000, la Artinternational, Nisa; în 2010, la ART, Duisburg.

Există o caracteristică a lucrărilor lui Horia Roșca, apărând ca o mărturie: acestea dau puternic dovada unei aventuri interioare în căutarea preciziei, complexității persoanei, nu întodeauna corect politică, dar universal umană. Noile lucrări povestesc indirect despre o atenție mărită într-o lume globalizată ale cărei fațete ascuțite șlefuiesc credințe și pragmatism uneori distrugând nuanțe și sensibilități. Teama de gol consemnează atunci frica de a înainta, de a explora.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Irina Nicolau, până în 21 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni, marți și cu ocazia sărbătorilor legale este închis.

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, Agenția Națională de Presă AGERPRES, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, www.qmagazine.ro, visitbucharest.today, zelist.ro

Sursa foto: Muzeul Național al Țăranului Român

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri