Duse sunt revelioanele din anii '60-'70, când toată suflarea se pregătea pentru un nou cuplet cu Stela Popescu și Dem Rădulescu. Duse sunt și revelioanele de la începutul anilor 2000, când, societatea românească, fericită că dăduse cu nasul de occident, abia aștepta să arunce tot arsenalul de artificii de la balcon. Acum, românii au de unde alege: mai toate localurile din orașele mari au propria ofertă de revelion, deși cu greu găsești una care să iasă în evidență. Petrecerile pentru noaptea dintre ani par să fi ajuns ca și viața românilor: scumpe, impersonale și, desigur, foarte aglomerate.

Și pentru că tot vorbeam de aglomerație, să începem cu oferta de revelion în aer liber a Sectorului 3.

Astfel, ne informează instituția condusă de Negoiță, sectorul continuă tradiționala petrecere de Revelion din Parcul Titan și organizează pe 31 decembrie un show în care vor evolua Smiley, Irina Rimes și Holograf.

De asemenea, subliniază primăria, accesul la petrecerea de Revelion 2024 din Parcul Titan este gratuit, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că oamenii se vor călca totuși în picioare la revelionul lui Negoiță.

Revelion la Casa Românească Ateneu

Pentru cei care nu vor băi de mulțime, există însă de asemenea așa-numitul Revelion 2024 la Casa Românească Ateneu, unde capul de afiș este dj-ul Mihai Băjinaru cu un live dj set.

Problema este însă prețul: 600 de lei de persoană, în care e drept că intră și niște mâncare, cum ar fi tartină cu ou de prepeliță sau piftie de curcan, ca să dăm doar două exemple.

Chiar și cu piftia de curcan, însă, întrebarea e dacă merită să dai 600 de lei să te înghesui cu niște necunoscuți într-un loc unde muzica va fi, mai mult ca sigur, tare și, deci, indispoziția pe măsură. Bine, pe de altă parte, dacă muzica e tare, e foarte bine, pentru că ai un pretext să nu spui nimic, să rozi ce pun oamenii ăia pe masă și apoi să pleci acasă.

Revelion 2024 la Restaurant Dines în Parcul Carol

Cei care nu sunt entuziasmați de ofertele de mai sus, au însă posibilitatea de a alege o altă petrecere: Revelion 2024 la Restaurant Dines în Parcul Carol.

Studiind programul evenimentului aflăm de altfel că aici vor cânta Ovidakis Band, Michael Muzic, Julia și Cristake Latin Percution, dar și alți invitați surpriză, după cum ne informează organizatorii.

Și aici este ceva haleală, amintim rulada trio, pastrama de pui și vită, iar la băuturi 7UP și șampanie, desigur, printre altele. Noroc cu desertul tort caramel cu cremă de casă care mai salvează situația.

Prețul însă, este de asemenea sperietor: 650 de lei. Așadar, dacă Cristake Latin Percution nu e ceea ce ți-ai dorit să asculți tot anul, poate mai bine zici pas.

Revelion 2024 cu Bosquito, Maria Buză & Taraf George Pătrașcu la Berăria H

Nimic din ce am enumerat mai sus nu-ți convine? Nicio problemă, am găsit un revelion care nu poate să nu-ți placă: Revelion 2024 cu Bosquito, Maria Buză & Taraf George Pătrașcu la Berăria H.

Aici mâncarea chiar e din belșug, e, practic, raiul celor care vor să treacă în 2024 mâncând: cotlet de porc in crustă de ierburi, sarmale, coaste, pomana porcului, ceafă coaptă, ca să amintim doar câteva dintre preparatele care vă așteaptă în timp ce curge un Bosquito frumos la ureche.

Ca și la alte petreceri, însă, problema sunt prețurile de acces, care sunt aproape prohibitive: de la 640 la 940 de lei, în funcție de zonă. Pentru că, da, revelionul la berăria H nu e că intri și te așezi unde vrei tu. Nu, e pe zone, adică dacă ești sărac și dai doar 640 de lei, stai și tu mai lângă ușă, unde Bosquito se aude cu ecou.

Revelion Arenele Romane 2024 Club Edition

În fine, dacă tot ce am enumerat mai sus nu-ți place, mai există totuși Revelion la Arenele Romane 2024 Club Edition.

Aici parcă și prețurile de acces sunt mai omenești: 450 de lei, dar asta pe varianta early bird, pentru că dacă te duci direct acolo pe 31 decembrie trebuie să scoți din buzunar 650 de lei.

Cât despre mâncare, aceasta va curge și aici, în sensul în care organizatorii au gândit o variantă de meniu de la același restaurant Dines.

Sigura problemă este că la mese trebuie să fie minimum 4 persoane, ceea ce înseamnă că dacă ai salvat bani tot anul să ieși și tu doar cu iubita și te mai trezești cu încă două persoane la masă pe care nu le cunoști, s-ar putea să nu-ți pice bine dumicatul.

Pe de altă parte, cine știe, poate vă împrieteniți cu mesenii, poate începeți chiar o afacere în 4, cine știe, în 2024 orice e posibil.

Revelion la Cotroceni Ballroom cu Diana Matei și Taraful Cleante

Iar la final, dacă ești foarte, foarte pretențios și nimic-nimic din ce am enumerat mai sus nu ți-a plăcut, cred că am în sfârșit ce trebuie pentru tine: Revelion la Cotroceni Ballroom cu Diana Matei și Taraful Cleante.

Practic, aici nu prea are cum să nu-ți placă, din moment ce organizatorii spun că va fi "muzică și distracție toată noaptea cu DJ Munteanu". Plus că ești în Cotroceni, unde se simte adierea olimpiană a lui Iohannis, deci auspiciile sunt cum nu se poate mai bune.

Unde mai pui că nu doar te distrezi, mai și mănânci - de exemplu crevete tempura cu sos asiatic de wasabi, sau o porchetta cu cartofi copți cu rozmarin și de ciuperci de pădure la felul principal.

Din nou, însă, ca în majoritatea cazurilor pe care le-am dat mai sus, prețul nu e tocmai mic: 650 de lei de persoană, de unde rezultă că poate totuși rămâi acasă mai bine anul ăsta. Sau, te întorci la varianta 1 și mergi la Negoiță, că la el intrarea e la liber.

Oare prețurile pe care le practică toți acești organizatori vor să ne sugereze ceva cu privire la anul în care tocmai intrăm?

Sursa foto: Shutterstock / LUMIKKK555

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri