Când ți-ai spălat ultima dată pensulele de machiaj? Probabil că știi că dacă sunt murdare pot provoca erupții și pot face aplicarea de machiaje mai problematică. De aceea, este important să le speli în mod regulat, la fel cum îți speli și fața. Să înveți cum să-ți cureți pensulele de machiaj nu este deloc dificil pe cat sună.

Singura modalitate de a-ți menține pensulele fără bacterii, praf și murdărie este spălarea săptămânală. Curăţarea pensulelor şi bureţilor este obligatorie nu numai în scopuri de igienă şi pentru a ţine la distanţă bacteriile şi germenii, ci şi din motive de performanţă. Mai mult, când investești în pensule de machiaj de calitate, este la fel de important să înțelegi cum să cureți și să menții corect calitatea pensulelor.
Mai jos vei afla răspunsuri la cele mai comune curiozități legate de pensulele de machiaj, respectiv tot ce trebuie să știi despre curățarea lor.

Cât de des ar trebui să îți speli pensulele?

O spălare săptămânală este o necesitate. Pentru o aplicare optimă și o culoare autentică este important să folosești pensule curate. Dacă aplici zilnic un aspect similar de machiaj, recomandarea este să-ți speli bine pensulele o dată pe săptămână. Însă, s-ar putea să fie nevoie să le speli mai des dacă îți schimbi în mod regulat culorile.
Ai grijă la detergenții care au un conținut ridicat de alcool sau care conțin solvenți duri, deoarece pot slăbi adezivul care ține perii pensulei împreună, afectând în cele din urmă durata de viață a pensulei.

Ce zici de curățarea bureților?

În cazul în care bureții fac parte din rutina ta obișnuită, o spălare de două ori pe săptămână (sau chiar zilnică) poate fi recomandabilă, în funcție de cantitatea de produs utilizată. Partea cu detergenții duri este valabilă și în cazul bureților.

Cel mai bun mod de a curăța în profunzime pensulele

În timp ce unii experți se bazează pe formule lichide mai tradiționale, alții, apelează la opțiuni de săpun solid. Unul care nu are sulfați sau parfum, dar este antibacterian și antimicrobian este cel perfect. Este la fel de eficient și în curățarea bureților.
Nu apela la metoda rapidă a spălării cu săpunul de vase. Dacă încerci să speli un burete cu un săpun de vase, vei petrece 10 minute întregi încercând să scoți tot săpunul din el.

Cum se spală pensulele

Pune niște demachiant pe o farfurie mică. Udă pensula cu apă caldă, asigurându-te că speli doar partea superioară a pensulei care intră în contact cu machiajul și pielea, apoi trece-o prin săpun. Mișcă pensula înainte și înapoi în palma mâinii pentru a crea o spumă, apoi clătește-o cu apă călduță până când tot săpunul dispare.

Dacă metoda aceasta practică nu îți place, există mai multe instrumente de curățare pentru a ajuta la eliminarea depunerilor de produs de pe pensulă. Dispozitivele din silicon tip covoraș sau mănușă ajută cu adevărat la curățarea pensulei, protejând în același timp mâinile împotriva uscării.
Doar învârte pensula pe covorașul sau mănușa de curățare pentru a îndepărta produsul vechi și clătește. Dacă încă rămân resturi, mai spal-o încă o dată cu demachiant.

Care este cel mai bun mod de a usca pensulele?

Scoate excesul de apă și tapotează perii cu un prosop curat pentru a elimina cât mai multă umiditate. Apoi, rulează un capăt al prosopului, așezând mânerul pensulei pe partea rulată, astfel încât capul periei să fie ușor înclinat în jos. Nu dorești să pătrundă apă în mâner, deoarece aceasta poate afecta îmbinarea perilor, precum și mânerul în sine.
Dacă ai nevoie ca pensulele să se usuce până dimineața, pune-le pe o tavă pentru prăjituri căptușită cu un strat de copt și pune-o într-un cuptor cu gaz. Nu este nevoie să pornești cuptorul, deoarece lumina cuptorului adaugă puțină căldură și le ajută să se usuce rapid peste noapte.

Cum să depozitezi pensulele

Iubitele tale pensule sunt curate și uscate! Acum, depozitarea adecvată va ajuta la asigurarea faptului că până și cele mai bune pensule rămân în stare optimă cât mai mult timp posibil. Oferirea spațiului pensulelor ajută la prevenirea acumulării bacteriene, așa că renunță la geanta de machiaj (cu excepția cazului în care ești în tranzit, desigur) în favoarea unui borcan sau a unui organizator de sertare. Când ești în deplasare, optează pentru o rolă de pensule pentru depozitare, concepută pentru a menține pensulele în formă.

Pensulele murdare sunt dăunătoare pentru piele?

Dacă ești o persoană care face toate lucrurile corect și totuși nu înțelegi de ce ai erupții cutanate și pete, aruncă o privire la instrumentele pe care le folosești pentru a-ți aplica produsele.

Murdăria zilnică de la pensule poate provoca erupții, congestie și iritații ale pielii. Același lucru este valabil și pentru burete. Acel burete elastic poate adăposti la fel de multă murdărie (dacă nu mai mult) decât o pensulă și trebuie curățat în mod regulat, precum și înlocuit la fiecare trei luni.
Așadar, spală-ți pensulele! Mai ales dacă ai folosit una pentru a-i aplica prietenei tale unul din rujurile NYX.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri