În incinta Centrului Cultural Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia, clădirea Lapidarium Văcărești se apropie cu pași repezi de finalizare. Cu 90% din lucrări deja realizate, termenul de finalizare se așteaptă să fie atins până la sfârșitul lunii iunie 2024, anunță Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Clădirea va oferi două săli expoziționale ce vor găzdui o varietate de opere artistice, de la fresce și machete la relevee și alte piese documentare. Un foaier și o Sală Auditorium cu 200 de locuri vor completa spațiul, fiind dedicate evenimentelor culturale diverse, precum recitaluri, concerte, piese de teatru și conferințe, conform edilului Capitalei

„În cadrul aceluiaşi proiect urmează a fi amenajat şi un depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite în urma demolării Mănăstirii Văcărești, care a avut loc în anul 1986. Punerea în valoare a pieselor care au aparţinut Mănăstirii Văcăreşti reprezintă o reparaţie morală a acţiunilor regimului comunist”, a scris Nicușor Dan.

Inițiat în 2012, proiectul a suferit o perioadă de stagnare din cauza schimbărilor de administrație, fiind sistat în 2016. Nicușor Dan dă vina pe vechea administrație susținând că fără alocare de fonduri și fără susținerea necesară, construcțiile au cunoscut o perioadă de degradare. Procedurile legale au fost reluate în 2022, includând documentație extinsă și licitații transparente.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri