Crearea unei ținute diferă în funcție de anotimp, eveniment, prognoză meteo și locație. Primăvara își anunță venirea cu pași mici, însă nerăbdarea ne acaparează, determinându-ne să pregătim deja outfiturile feminine specifice sezonului.

Accesorizarea îți oferă posibilitatea de a-ți personaliza ținuta, făcând-o potrivită pentru orice ocazie. Astfel, o piesă vestimentară aparent modestă, cum este o rochie nude, poate fi transformată într-o ținută dichisită, dacă o completezi cu accesoriile adecvate. Iată 5 sfaturi despre cum poți accesoriza o rochie nude simplă.

Asortează încălțămintea potrivită

Atunci când ai o rochie simplă, fără paiete sau alte imprimeuri colorate, poți opta pentru o încălțăminte mai sofisticată, care să pună ținuta în valoare. Având în vedere că rochia este modestă, o variantă potrivită ar fi o pereche de încălțări cu pietre sau diverse ștrasuri care să ofere strălucire ținutei, precum sunt sandalele de la Aquazzura. Dacă vrei să adopți o manieră mai elegantă, selectează sandale cu toc, iar dacă dorești să duci outfitul într-o zonă mai lejeră, sandalele în stilul papucilor sau saboții sunt o alternativă.

Alege bijuteriile în funcție de construcția rochiei

Construcția și detaliile rochiei trebuie luate în calcul atunci când alegi bijuteriile. În situația în care rochia este cu decolteu, poți opta pentru un lanț la baza gâtului sau pentru unul mai lung cu pandantiv, dacă decolteul este mai adânc.

În schimb, dacă rochia este pe gât, accesorizează cu un lanț rotund sau cu pandantiv, dar de data aceasta nu foarte lung. În ambele cazuri, poți adăuga și o pereche de cercei din aceeași gamă sau cu o structură similară.

În categoria bijuterii intră și brățările, pe care le putem asorta în funcție de anumite detalii. Rochiile pot fi atât fără mânecă, cât și cu mânecă scurtă, trei sferturi sau lungă. Ia în calcul aceste aspecte atunci când alegi tipul de accesoriu.

Dacă nu dorești să creezi o ținută prea sofisticată, alege brățări cu lanțuri fine sau rotunde, dar nu foarte groase. În caz contrar, optează pentru brățări late, cu diverse ștrasuri sau pietre. De asemenea, în completarea ținutei, poți adăuga și o serie de inele potrivite stilului tău.

Asortează geanta

Outfitul nu poate fi complet fără adăugarea unei genți care să fie potrivite cromaticii. Optează pentru o geantă în asentiment cu încălțările. Dacă pantofii au o culoare neutră, îți va fi mai ușor să o accesorizezi.

În schimb, în cazul în care, de exemplu, ai optat pentru o pereche de pantofi verzi pentru a-i da o tonalitate outfitului, geanta nu trebuie să fie neapărat tot verde, ci o poți asorta cu alt element din ținută.

Poșeta poate fi asortată și cu bijuteriile, dacă acestea ies mai mult în evidență. Un truc util în această privință este de a potrivi catarama poșetei cu nunanța bijuteriilor alese, deoarece inspiră ideea de continuitate. Însă, dacă nu ai foarte multe opțiuni în garderoba ta, poți opta pentru o nuanță care se asortează la orice, respectiv alb, negru sau nude.

Coafura face parte din imaginea ținutei

La capitolul coafură, stilizează-ți părul folosind coronițe, clame, clești de păr sau fundițe. Chiar dacă îți dorești să lași părul desprins, poți adăuga, de exemplu, o coroniță de culoarea rochiei, a genții sau a pantofilor.

Un alt exemplu ar fi să optezi pentru fixarea părului folosind agrafe de păr decorate cu perle, în cazul în care la baza gâtului ai selectat un colier cu mărgele.

Dacă îți dorești un stil diferit, iar accesoriile de păr nu te reprezintă, pălăriile sau beretele sunt o alternativă. Aceste elemente adiționale sunt practice, astfel că nu mai trebuie să te îngrijorezi tot timpul că părul nu este aranjat.

Completează ținuta cu alte accesorii de efect

În completarea ținutei, poți adăuga și o curea sau un cordon la brâu, dacă rochia nu se așează uniform pe corp. În ceea ce privește culoarea, asorteaz-o cu geanta, pantofii sau accesoriile de păr. Poți să-i dai un efect vestimentației și prin atașarea unor ochelari de soare potriviți formei feței tale. De asemenea, o eșarfă este și ea un accesoriu care poate înfrumuseța outfitul, putând înlocui colierul sau o poți lega de acesta.

Accesorizarea ținutei pornește de la fixarea nuanței care dorești să predomine. Potrivit cromaticii, selectează încălțămintea, geanta, bijuteriile, accesoriile de păr sau alte elemente adiționale care pot ajuta la înfrumusețarea vestimentației. Ține cont de sfaturile prezente în acest articol, care te pot ajuta să transformi o rochie modestă și simplă, într-una dichisită.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri