Uneori, la finalul weekendului, se poate întâmpla să te simți copleșit. Urmează o nouă săptămână, iar primele zile îți vor consuma mai multă energie. Pentru a începe în forță, secretul este să privești fiecare zi drept o oportunitate de a te dezvolta și a descoperi ceva nou. Astfel, am pregătit o listă cu 5 idei practice care te vor ajuta să rămâi conectat la nevoile și obiectivele tale.

Construiește-ți un ritual personal

Primul pas pentru a începe ziua cu entuziasm este să ai grijă de tine. Alimentația sănătoasă, somnul odihnitor și mișcarea sunt componentele esențiale din rutina ta. Chiar și în zilele de weekend, este important să respecți aceste obiceiuri.

În ceea ce privește ritualul de dimineață, fii gata rapid cu un aparat de ras performant și modern, care să îți ofere o experiență plăcută de bărbierit. Atunci când acorzi îngrijirii atenția cuvenită, ai mai multă încredere în tine, te simți revigorat și pregătit pentru provocările zilei.

Ordonează-ți ideile și planurile

Începe săptămâna prin a-ți ordona într-o agendă ideile și obiectivele, atât pe cele din viața personală, cât și pe cele de la muncă. Împarte ziua în perioade de activitate de 3-4 ore, în funcție de nevoile tale, dar și de specificul activității.

De exemplu, programează ședințele în prima parte a zilei, iar după masa de prânz, te poți concentra pe vizitele la clienți sau pe rezolvarea altor taskuri. În plus, notează acele activități care se suprapun cu programul de lucru, cum ar fi o programare la doctor sau o ședință de masaj la birou.

Folosește inteligent tehnologia

Integrează automatizările în viața ta de zi cu zi. Cu ajutorul unor becuri inteligente, de exemplu, programează ca lumina să pornească imediat ce te trezești. La fel poți proceda dacă ai centrală sau un aparat de aer condiționat. Alte elemente pe care le poți seta să fie gata atunci când ai nevoie sunt mașina de spălat și aspiratorul tip robot. Astfel, vei avea mai puține griji legate de întreținerea locuinței și te vei concentra pe alte tipuri de activități. În schimb, chiar dacă te bazezi pe tehnologie, evită să folosești ecranele imediat ce te-ai trezit.

Investește timpul salvat și conectează-te cu tine și cu mediul înconjurător.

Menține-ți biroul ordonat

Organizează-ți biroul în funcție de personalitatea ta. Sortează materialele pentru a avea acces ușor la ele. Folosește dosare și cutii, panouri de perete sau o tablă magnetică. Personalizează spațiul cu diverse obiecte care să-ți ofere o stare de bine. Pe termen lung, ai în vedere un birou cu înălțimea ajustabilă, pentru a putea lucra confortabil și din picioare. Încearcă să faci acest lucru la începutul programului, deoarece te poate ajuta să te energizezi și să te concentrezi mai bine.

Folosește tehnici de organizare

Ia în calcul atât aplicațiile de time management, aprobate de către compania ta, cât și metodele clasice, precum tehnica Pomodoro (mod de lucru în reprize de câte 25 de minute, urmate de 5 minute de pauza). Organizează taskurile pe intervale de timp, de exemplu, de 30-60 de minute, urmate de pauze scurte. Dacă vrei să fii sigur că vei lua pauzele programate, folosește un ceas smart și pune un reminder la un anumit interval de timp. Recomandarea este să începi cu un lucru dificil sau care se află pe primele locuri din lista priorităților. Totodată, încearcă să elimini, pe cât posibil, toate elementele care îți pot distrage atenția.

Fiecare săptămână aduce provocări, la locul de muncă, dar și în viața personală. Cele două medii sunt interdependente, așa că ai nevoie de câteva idei inteligente, cu ajutorul cărora să le armonizezi. Astfel, vei fi gata să percepi diversele situații drept oportunități și să le folosești în avantajul tău. Tu ce obișnuiești să faci pentru a începe săptămâna cu energie?

Sursa foto: Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri