Pe o piata estimata la 45 milioane de euro in 2009, proprietarul Medlife si Nautic Life, omul de afaceri Mihail Marcu, isi propune pentru acest an o cifra de afaceri de cel mult 600.000 de euro din vanzarea de ambarcatiuni.
“Pana in prezent am vandut 15 ambarcatiuni cu preturi cuprinse intre 3.000 si 150.000 de euro, iar pana la sfarsitul sezonului, adica luna august, vom mai comercializa inca 7-8 modele, pana la o valoare totala de 500.000-600.000 euro”, declara Mihail Marcu.

El crede ca piata ambarcatiunilor din Romania este una cu un potential de dezvoltare imens in anii urmatori. “Pentru urmatorii ani ne asteptam ca piata de ambarcatiuni sa isi dubleze valoarea, avand in vedere cresterea interesului din partea romanilor pentru acest tip de agrement. Ei sunt tot mai dispusi sa-si achizitioneze propria barca, pentru a obtine permisul de conducere si a participa la iesirile in larg. In prezent, disputa este data intre barcile cu motor si velierele”, mai afirma proprietarul MedLife.

Pentru a sustine cat mai bine aceasta nisa cu potential, Mihai Marcu, impreuna cu alti patru membri fondatori, Sorin Drugan, presedinte al NauticClub si participant in competitii nautice din Romania si din strainatate, Lucian Mindruta, Stelian Cojocaru, profesor in cadrul scolii Set Sail, si Ioan Cobzarencu, director general al Coelco Trade-NauticClub, au lansat cel mai complex club dedicat pasionatilor de navigatie si pescuit sportiv, NauticClub.

Clubul reuneste o scoala de navigatie, un muzeu cu cele mai reprezentative piese legate de navigatie, o biblioteca de specialitate si un showroom de ambarcatiuni.

Scoala de navigatie Set Sail, partener al NauticLife care functioneaza in cadrul clubului din Mogosoaia, se afla deja la a treia serie de absolventi. O serie este formata din 20 de cursanti, se intinde pe o luna de zile de cursuri teoretice si doua etape de practica, insumand 48 de ore de navigatie pe Marea Neagra. Costul unui curs este de 500 euro.

“Costurile unei serii sunt acoperite de 12 cursanti, iar restul pana la 20 reprezinta profit, marja fiind in jur de 40%”, mai spune Marcu.

NauticClub este destinat pasionatilor de navigatie care intrunesc urmatoarele conditii: au in proprietate o ambarcatiune sau intentioneaza sa achizitioneze o ambarcatiune in urmatorii trei ani si dispun de doua recomandari din partea persoanelor de referinta din acest domeniu.

Mihail Marcu, care este si director general si actionar al importatorului de ambarcatiuni NauticLife, a investit pana in prezent 2,5 milioane euro in pasiunea sa pentru ambarcatiuni.

Preturile pentru o barca cu motor pornesc de la 3.000 de euro si variaza, pana la 150.000 euro, in functie de marca, dimensiune, motor si dotari. Pentru velierele Beneteau, preturile pornesc de la 50.000 de euro, iar pentru caiacele Hobie, preturile variaza intre 800 si 3.000 de euro.Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri