Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Visan, Cezar Ion si Horia Romanescu se numara printre angajatii TVR care vor fi concediati de la 1 februarie, dupa cum au declarat surse din Televiziunea Romana pentru Mediafax.

O lista cu salariatii TVR care urmeaza sa fie preavizati in vederea concedierii colective a fost publicata, luni seara, pe pagina de intranet a TVR.

Lista cuprinde 627 de nume, intre care se regasesc Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Visan, Irninis Miricioiu Radulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin si Tudor Calin Zarojanu.

Situatiile unora dintre persoanele care se afla pe aceasta lista sunt insa diferite. Astfel, unii dintre angajati au participat doar la unele dintre cele trei etape de evaluare (depunerea unui memoriu de activitate, sustinerea unui test grila si a unui interviu), dupa cum au declarat surse.

Selectia angajatilor a presupus trei etape - depunerea unui memoriu de activitate, sustinerea unui test grila si a unui interviu -, care in punctajul final au contat cu ponderi de 50, 20, respectiv 30%, se mai spunea in comunicatul TVR.

Pe de alta parte, intr-un interviu pentru Mediafax, Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al TVR, a declarat ca, in prezent, TVR are un numar total de 3.150 de angajati, dintre care, de la 1 februarie, vor ramane 2.450, in timp ce 635 de persoane vor fi concediate. Totodata, 65 de persoane (pana la cifra de 3.150) rezulta din numarul angajatilor ale caror contracte de munca sunt suspendate intr-o forma sau alta si astfel, in prezent, nu reprezinta costuri pentru TVR, a explicat Saftoiu.

TVR are in momentul de fata o pierdere cumulata de circa 130 de milioane de euro, in timp ce datoriile fiscale acumulate de televiziunea publica la bugetul de stat sunt in cuantum de 65 de milioane de euro. Astfel, din luna februarie, TVR trebuie sa plateasca in fiecare luna la bugetul de stat in jur de un milion de euro, pentru a-si achita datoriile.

De asemenea, in urma concedierilor colective, TVR trebuie sa plateasca salarii compensatorii care au fost bugetate la 16,5 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro).

Totodata, Claudiu Saftoiu a spus in interviu ca, de la 1 martie, TVR va intra intr-un proces "de renastere".

Sursa foto: TVR


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si