Incepand cu data de 6 iunie, popularul cotidian londonez The Times va incepe sa distribuie o editie americana, editie care va fi imprimata si distribuita de cotidianul american New York Post, ambele ziare fiind in proprietatea grupului News Corp controlat de magnatul Rupert Murdoch, informeaza Rompres.

"Este o etapa importanta in pozitionarea Times ca un mijloc de comunicare in masa la nivel international", a subliniat redactorul sef al acestui cotidian, Robert Thomson.

In format tabloid, editia americana a The Times va avea 64 de pagini, iar lansarea sa va coincide cu debutul Cupei Mondiale la Fotbal din Germania. Publicatia va avea un tiraj de mai multe mii de exemplare ce vor fi vandute la un pret de un dolar (53 de pence) per exemplar.

The Times va intra astfel in concurenta directa pe piata americana cu editia nord-americana a cotidianului economic Financial Times (FT), singurul cotidian britanic care are in prezent o editie imprimata zilnic la New York.

Inainte de a se alatura imperiului mediatic condus de Rupert Murdoch in calitate de redactor sef la Times, Robert Thomson a fost cel care s-a ocupat de supervizarea editiei americane a Financial Times.

Potrivit analistilor media, aceasta initiativa vizeaza in principal accelerarea dezvoltarii site-ului internet al The Times, avand in vedere prestigiul de care se bucura cotidianul londonez in SUA.

In ultima vreme, marile cotidiane britanice au inceput sa se confrunte cu o scadere a tirajelor si o migratie a bugetelor pentru publicitate spre internet. Pentru a atrage noi consumatori din randul tinerilor, Times s-a numarat anul trecut printre cotidianele de prestigiu care au decis sa adopte un format mai compact.