"Te invitam marti, pe 11 iunie, pentru a afla in premiera detalii despre cel mai asteptat serviciu Orange al anului", scrie in invitatia catre presa.

In cadrul evenimentului, cel mai probabil, conducerea operatorului va oferi detalii despre cand va fi disponibil serviciul sau de televiziune.

Despre intrarea Orange pe piata de televiziune prin satelit (DTH), un segment cu 2,2 milioane de utilizatori, presa scrie inca din octombrie anul trecut, insa invitatia la evenimentul din 11 iunie este prima confirmare a companiei legat de aceasta lansare. Pana acum, cele mai multe detalii oficiale despre planurile Orange au aparut din documentele depuse de operator la Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Serviciul de televiziune prin satelit al Orange se va numi Orange TV, iar compania isi doreste sa atraga 50.000 de clienti, potrivit documentelor furnizate catre CNA.

Platforma Orange va avea acoperire nationala si va retransmite prin satelit (DTH) un numar de 99 de televiziuni, dintre care 29 sunt HD.

Orange Romania intentioneaza sa retransmita aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franta.

Piata locala de televiziune este formata din aproximativ sase milioane de abonati, dintre care 2,2 milioane sunt utilizatori de televiziune digitala prin satelit (DTH). Principalii competitori ai Orange in acest domeniu vor fi RCS&RDS, Romtelecom si UPC.