Radu Beligan si-a lansat cartea "Intre acte", sambata, la Bookfest, in cadrul unui eveniment foarte emotionant la care au participat zeci de admiratori ai artistului, intre care si actorii Marin Moraru si Oana Pellea, care au avut lacrimi in ochi pe tot parcursul manifestarii, scrie Mediafax.
Cateva zeci de persoane au venit sambata la Salonul de carte Bookfest, organizat la complexul Romexpo din Bucuresti, pentru a asista la lansarea celui mai recent volum semnat de "mesterul" Radu Beligan si aparut la editura All.

"Daca n-ati fi fost dumneavoastra, n-as fi fost eu niciodata. Eu sunt rezultatul iubirii pe care mi-ati dat-o dumneavoastra. Pentru asta nu exista pret", le-a spus Radu Beligan admiratorilor sai. "Pana la moarte va iubesc si o sa am grija sa nu va supar cu nimic. Va datorez totul", a mai spus Beligan.

Cartea "Intre acte" este dedicata de Radu Beligan copiilor sai si costa 30 de lei.

"Iubesc teatrul, care este arta de a povesti opozitiile. Teatrul te invata sa-l cunosti si sa-l iubesti pe celalalt", scrie Radu Beligan in cartea "Intre acte".

Pe ultima coperta a volumului "Intre acte", poate fi citit un mesaj de apreciere primit de Radu Beligan de la scriitorul Tudor Arghezi, datat vineri, 6 ianuarie 1961. "Impresionat de jocul de nuante subtile, care i-a dat piesei de la premiera de joi amploare, catifelare si sens dincolo de text, felicita din toata inima pe Dl Radu Beligan, strangandu-i mainile cu sincera caldura" - se spune in mesajul pe care Tudor Arghezi i l-a transmis lui Radu Beligan.

Cartea "Intre acte" este descrisa de editura All ca "o culegere de insemnari, cugetari, rememorari si comemorari care constituie tot atatea documente ale istoriei si filosofiei teatrului": "Fie ca istoriseste o anecdota, fie ca povesteste o intalnire cu Salvador Dali sau cu Eugen Ionescu, fie ca alcatuieste tablouri succinte si graitoare ale mostrilor sacri ai scenei romanesti, fie ca face subtile analize conceptuale ale fenomenului teatral, Radu Beligan ramane inconfundabil".

Radu Beligan, unul dintre cei mai longevivi si iubiti actori al scenei teatrale romanesti, imparte de mai bine de 70 de ani bucurii, emotii si sentimente tuturor celor care umplu cu entuziasm salile de spectacole.

Radu Beligan, nascut pe 14 decembrie 1918, are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. El a interpretat roluri celebre, in mari capodopere ale dramaturgiei romane si universale, piese semnate, printre altii, de Ion Luca Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Musatescu, Mihail Sebastian, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Eugen Ionescu, Jean Anouilh etc. Totodata, el este cunoscut publicului roman in calitate de regizor al unor spectacole precum "Egoistul" de Jean Anouilh, "O scrisoare pierduta" de I. L. Caragiale, "Doctor fara voie" de J. B. P. Molière, "Straini in noapte" de Eric Assous.

Beligan a fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, intre anii 1961 si 1969, si director al Teatrului National Bucuresti, intre 1969 si 1990. Totodata, a fost profesor la Institutul de Teatru si Film, intre 1950 si 1965, si a fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004, in semn de recunoastere a activitatii sale in domeniul artei.

A fost decorat, printre altele, cu Ordinul "Serviciul Credincios" in grad de Mare Ofiter, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur si colan si Ordinul National al Legiunii de Onoare in grad de Ofiter, din partea Frantei. Este Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti.

Sursa foto: http://www.tnb.ro/admin/galerii/179_big.jpg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri