Atacurile si atentatele din Londra si Boston nu sunt decat inceputul unei ofensive care va fi purtata individual impotriva Occidentului de adepti ai jihadului motivati doar de dorinta de razbunare, afirma revista online de promovare a jihadului Azan, in cel de-al doilea numar al sau, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Revista de 89 de pagini, redactata in limba engleza si continand multe ilustratii, este opera activistilor care semneaza "talibanii din Khurasan", numele medieval al regiunii care includea Afganistanul si Pakistanul. Aceasta a fost reperata pe un site de partajare internationala a informatiilor de catre centrul de supraveghere a site-urilor de Internet islamiste SITE Institute.

Aceasta, dupa modelul revistei Inspire, publicata periodic pe Internet de Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), este destinata cu precadere publicului occidental, in special tinerilor musulmani pe care spera sa ii impinga pe drumul jihadului si actiunii armate. Azan inseamna in araba "chemare la rugaciune".

Intr-un articol intitulat "Strainii victoriosi", ilustrat cu fotografii de la atentatele impotriva maratonului din Boston, un anume Muhammad Qasim (fara indoiala un pseudonim) justifica actele lui Tamerlan Tarnaev si ale fratelui sau Djohar prin "masacrele comise de America in lumea intreaga in ultima jumatate de secol".

"Foarte sigur, America va trebui sa sufere mult inainte ca balanta justitiei sa se echilibreze", afirma el, dupa ce a enumerat crimele atribuite Statelor Unite, din Japonia in Vietnam, trecand prin Guatemala si Irak.

Intr-un alt articol intitulat "Trezirea Umma" (comunitatea credinciosilor), un anume Mustafa Ahmad asigura ca "musulmanii sunt atacati in Afganistan, Palestina, Irak si in alte parti, prin urmare este dreptul lor elementar sa se razbune in Marea Britanie, America si Franta".

El promoveaza ceea ce numeste "jihadul individual", atacurile comise de indivizi izolati sau grupuri mici, dupa modelul fratilor Tarnaev in Statele Unite, al lui Michael Adebolajo la Londra sau Mohamed Merah in Franta.

"Operatiunile individuale pe teritoriul inamic pot avea un efect masiv pentru a inclina balanta in acest razboi", scrie el. "Un exemplu de succes poate fi vazut in cazul Frantei, care s-a retras total din Afganistan din cauza eforturilor lui Mohammed Merah".

"Martiriul lor va inspira, cu voia lui Allah, numerosi frati si surori din lume. Ei vor reveni la Allah si isi vor indeplini datoria de a duce jihadul (...) Musulmanii din tarile occidentale trebuie sa stie ca proiectoarele sunt atintite asupra lor. Tinerii din Occident nu trebuie sa lase sa treaca aceasta oportunitate de a purta jihadul. Ei trebuie sa atace in propria lor curte. Astfel de operatiuni sunt devastatoare pentru Occident si vor accela victoria Umma".

Sursa foto: http://jihadology.net/category/azan-magazine/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri