Digi, parte a grupului RCS&RDS, devine al patrulea furnizor de servicii de telefonie mobila din Ungaria, adaugandu-se celor trei furnizori existenti, Magyar Telekom, filiala a Deutsche Telekom, Vodafone si Telenor, dupa ce a obtinut dreptul de a folosi frecventele scoase la licitatie de guvern.

Digi va plati 10 miliarde de forinti (32 de milioane de euro) pentru dreptul de folosire a frecventelor, iar pentru dezvoltarea retelei va avea nevoie de un an si jumatate, se arata in comunicatul autoritatii pentru reglementare a media, NMHH, potrivit Mediafax.

Pana in prezent, Digi furniza in Ungaria servicii de televiziune prin cablu, internet si telefonie fixa. Alaturi de Digi, Magyar Telekom, precum si subsidiarele locale Vodafone si Telenor din Norvegia au castigat dreptul de folosire a unor blocuri de frecvente neutilizate, potrivit comunicatului. Cele patru companii au drept de folosire a frecventelor in benzile de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz timp 20 de ani, pana in 2034. Actiunile Magyar Telekom au urcat cu 2,3% dupa anuntul privind cumpararea frecventelor. Magyar Telekom va plati 58,7 miliarde de forinti, Vodafone 30,2 miliarde de forinti, iar Telenor 31,7 miliarde de forinti. Sumele trebuie achitate in urmatoarele zece zile, potrivit NMHH.

In total, guvernul Ungariei a obtinut 530 de milioane de dolari (130,6 miliarde de forinti) din alocarea blocurilor de frecvente nefolosite, depasind astfel tinta stabilita anterior, de 104 miliarde de forinti. Ungaria a anuntat, in mai, organizarea unei licitatii pentru alocarea blocurilor de frecvente nefolosite, dupa ce rezultatele unei licitatii anterioare au fost anulate de catre o instanta judecatoreasca locala, care a invocat "incalcari grave ale procedurilor". RCS&RDS este prezenta in sase tari europene, respectiv Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia si Serbia. Compania este controlata indirect de catre omul de afaceri Zoltan Teszari.

Citeste si:
RCS & RDS, principala destinatie de portare, in primul trimestru
RCS & RDS, principala...

Sursa foto: Flickr/Milica Sekulic

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Digi Communications anunta cresterea cu 25% a EBITDA in S1