ZenithOptimedia Worldwide, a sasea agentie media la nivel mondial si parte a grupului Publicis Groupe, a ajuns la un acord de prealuare a agentiei de publicitate digitala Moxie Interactive, informeaza un comunicat al Moxie.

Aceasta tranzactie va duce la o diversificare a serviciilor oferite de Zenith, care va putea oferi acum servicii in tot ceea ce inseamna comunicatii digitale. Aplicatiile Zenith vor acoperi astfel o serie intreaga de arii, de la caitarea pe Internet si publicitatea online la marketing prin e-mail si e-commerce retail. Moxie Interactive, cu sediul in Atlenta, SUA, isi va pastra denumirea si anagajatii, urmand sa isi desfasoare activitatea ca o unitate independenta parte din divizia nord americana a Zenith. Cele doua parti implicate in tranzactie nu au facut publica valoarea tranzactiei.

Moxie reprezinta o achizitie importanta pentru familia Publicis Group, intr-o lume in care comunicatiile se dezvolta pe segmentele digital, interactiv si mobil. Aceasta intelegere se inscrie in linia noastra de achizitii strategice prin care incercam sa adunam cele mai bune echipe, in special in segmentul comunicatiilor digitale, Moxie fiind una dintre acestea, a declarat presedintele si CEO-ul Publicis Groupe, Maurice Levy.

Fondatorul si CEO-ul Moxie Interactive s-a aratat la randul sau incantat de aceast acord, precizand ca agentia din Atlanta se va alatura unui grup foarte puternic. Intelegerea ne ofera autonomia de a face in continuare ceea ce facem cel mai bine si ne va aduce un portofoliu important de clienti precum si reputatia de care se bucura Zenith, a mai precizat Kris Zagoria.

Moxie Interactive a fost creata in 2000 si potrivit datelor companiei si-a crescut afacerile in ultimii patru ani cu o medie anuala de 50% pe an. Din portofoliul de clienti ai Moxie fac parte nume grele din clasamentul Fortune al celor mai importante 500 de companii, precum Coca-Cola, Verizon Wireless sau Home Depot.

Publicis Groupe este al patrulea grup de comunicare pe plan mondial, reunind activitatii in domeniile relatiilor publice, advertising-ului sau consultantei media. Din grupul Publicis fac parte trei agentii de publicitate independente, Leo Burnett, Saatchi&Saatchi si Publicis.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Huawei, Trump, cursa 5G si Guvernul Romaniei: Cum ne pozitionam?