Filmele si seriale sunt o modalitate excelenta de relaxare, iar in acelasi timp pot fi si o sursa buna de inspiratie. Iata cateva dintre cele mai bune filme si seriale care iti ofera sfaturi despre afaceri si leadership, potrivit napoleonofbusiness.com.

1. Peaky Blinders – Thomas Shelby

Desi Thomas este in dezavantaj, fiind de origine irlandeza la inceputul anilor 1900 in Marea Britanie, el are obiective clare si ambitie sa-si transforme visul in realitate. Din acest serial poti invata ca, uneori toate avantajele pot fi impotriva ta, dar cu obiective bine stabilite poti confrunta toate dificultatile.

Un serial produs de BBC, care arata povestea unui “baiat rau” din Anglia ce incearca sa-si extinda afacerile din domeniul pariurilor.

2. Boardwalk Empire - Nucky Thompson si Arnold Rothstein

Boardwalk Empire descrie povestea lui Nucky, care reuseste sa urce in top in ciuda dificultatilor. Curajul de a incerca ceva nou atunci cand apar oportunitati este o trasatura importanta pentru un lider de succes. De exemplu, atunci cand alcoolul a fost interzis in oras, Nucky a profitat de acest lucru si a inceput sa faca afaceri cu Arnold Rothstein. Ei au profitat de oportunitatile de afaceri chiar daca unul dintre ei trebuia sa lucreze cu cineva din partea opusa.

3. Spartacus - Spartacus si Marcus Crassus

Viziunea lui Spartacus era de a elibera sclavii din Roma, ce insemna o provocare dificila pentru el si, totusi, a ales mearga pana la capat. Sub conducerea lui au fost folosite toate punctele forte ale echipei si oamenii au fost incurajati sa-si foloseasca cele mai bune abilitati. Desi a fost in cele din urma invis de Marcus Crassus, el a luptat pana la capat si s-a sacrificat pentru viziunea pe care o avea.

4. Lost - Jack Shephard

Jack Shephard arata ce inseamna spiritul de leadership. El isi ignora ranile si se grabeste sa-i ajute pe altii. Caracterul si capacitatea lui de a actiona in perioade de criza i-au facut pe ceilalti sa-l urmeze, chiar daca el nu voia sa-si asume responsabilitatea de a conduce.

5. The Sopranos - Tony Soprano

Tony recunoaste ca fiecare actiune are consecinte. El le spune tuturor cu usurinta cand s-au inselat, care sunt consecintele si ce trebuie sa faca pentru dreptate. Stilul sau de conducere este foarte orientat spre sarcini, ceea ce numim noi conducere tranzactionala. Cei care executa sarcinile bine primesc recompense, iar cei care nu indeplinesc obiectivele suporta consecintele.

Sursa foto: Shutterstock / 279photo Studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri