Jurnalistul TVR Ionut Cristache, care realizeaza principalul talk-show al postului public de televiziune, castiga lunar aproape dublu decat incasa, anul trecut, directorul general al institutiei, scrie Libertatea. Potrivit contractului incheiat de Societatea Romana de Televiziune si jurnalist, Ionut Cristache are un salariu net lunar de circa 25.000 de lei.

"In urma informatiilor publicate joi de Libertatea, realizatorul Ionut Cristache ameninta ziarul cu tribunalul, invocand regulamentul GDPR, adica acelasi argument folosit de Guvern cand ascunde informatii publice. Precizam ca Libertatea a incercat sa il contacteze miercuri pe Ionut Cristache, pentru a oferi un comentariu pe subiectul salariului pe care il incaseaza la televiziunea publica. Realizatorul TVR nu a oferit niciu raspuns, in schimb a trimis o notificare pe adresa redactiei, in care ziarul este amenintat cu instanta", scrie Liberatatea.

Lunar, Ionut Cristache primeste de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adica in mana jurnalistul ia 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro). Pentru acesti bani, el trebuie sa realizeze cel putin 10 emisiuni lunar, in conditiile in care show-ul sau, Romania 9, este zilnic, de luni pana joi. Fata de acest salariu fix, teoretic, banii primiti in mana sunt mai multi.

Fata de acest salariu fix, teoretic, banii primiti in mana sunt mai multi. Asta pentru ca de primirea salariului depinde realizarea unui rating cu cel putin 30% mai mare decat media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, avand in vedere ca emisiune este in prime-time, adica perioada in care cele mai multe televizoare din Romania sunt deschise, mai scrie Libertatea, care spune ca jurnalistul ar mai incasa aproximativ 1.300 lei pentru rating.

Sursa foto: tvr.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri