Cosmote initiaza primul proiect propriu de responsabilitate sociala din acest an prin sustinerea Manastirii Plumbuita, monument din patrimoniul national si un important reper istoric pentru Bucuresti.

Prin contributia la actiunile de restaurare si conservare ale Manastirii, Cosmote doreste sa redea comunitatii un monument de referinta pentru cultura romaneasca. Manastirea Plumbuita, construita in 1564, a a gazduit prima tiparnita din Bucuresti, iar biblioteca existenta cuprinde titluri extrem de valoroase care dateaza de aproape 500 de ani. De asemenea, Manastirea este recunoscuta pentru sustinerea sa constanta a numeroase proiecte destinate familiilor defavorizate din comunitatea locala.

“Datorita rolului important al Manastirii Plumbuita in pastrarea identitatii culturale a Bucurestiului si implicarii acestei institutii in proiecte destinate persoanelor defavorizate, Cosmote si-a asumat un angajament pe termen lung in sprijinirea activitatii acesteia. In prima faza, eforturile noastre se concentreaza pe deschiderea a doua cabinete medicale, precum si renovarea bibliotecii”, declara Tereza Valcan, Corporate Affairs Manager Cosmote Romania.

Investitia Cosmote in deschiderea celor doua cabinete medicale va aduce beneficii catorva sute de familii defavorizate din capitala si zonele limitrofe, care vor beneficia de acces gratuit la servicii medicale profesionale complexe. Prin contributia Cosmote, cele doua cabinete vor fi amenajate si utilate cu aparatura medicala moderna, urmand sa fie inaugurate in preajma Sarbatorilor de Paste.

Biblioteca Manastirii Plumbuita, cunoscut muzeu de carte veche, va fi reamenajata si extinsa cu ajutorul contributiei financiare a Cosmote, inaugurarea urmand a se face cu ocazia Hramului Manastirii Plumbuita din luna iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
RCS & RDS intra in hora 4G, la un an intarziere de concurenta