Colectiv

Colectiv

Lover's Rock

Lover's Rock

American Utopia

American Utopia

Cea mai importantă piesă a lui David Byrne a rulat pe Broadway din noiembrie 2019 până în februarie 2020. Acesta a tratat oportunitatea de a lucra cu cel care a pus bazele Talking Heads, spre deosebire de simpla documentare de tip presă.

Utopia americană încă păstrează intimitatea producției originale, drept dovadă a abilităților sale de a păstra soliditatea scenică. Vederea lui Byrne și a echipei sale multiculturale revărsându-se în public în timpul unei trupe de fanfară pe „Burning Down the House” a fost unul dintre cele mai emoționante momente.

Sursa Foto: www.rollingstone.com

First Cow

First Cow

O film manifest în re minor, westernul plin de viață al lui Kelly Reichardt ilustrează un bucătar (pe numele său, John Magaro), supranumit Cookie și un fugar, King Lu, care decid să colaboreze într-un business.

Cookie face cele mai bune „prăjituri uleioase” pe o rază de câțiva kilometri, iar Lu știe cum să le comercializeze către prospectori înfometați, care își doresc un gust de casă.

Este o poveste de succes a capitalismului de frontieră, deși se bazează pe duo-ul care fură lapte de la o vacă deținută de un englez plin de viață (Toby Jones). Semințele Americii corporative încep deja să izbucnească. Băieții nu au nicio șansă.

„Istoria nu este încă aici, dar vine”, declară Lu. „Poate de data asta vom fi pregătiți pentru asta.” Dacă istoria a dovedit ceva, nu suntem niciodată pregătiți pentru asta, chiar și atunci când o zărim la orizont.

Sursa Foto: www.rollingstone.com

Bacurau

Bacurau

Deja concurenți în piața cinematografiei, regizorii brazilieni Juliano Dornelles și Kleber Mendonça Filho ne introduc în viața oamenilor din mediul rural al unui sat care a fost șters de pe hartă, la propriu.

Peste noapte, orașul Bacurau a dispărut de pe rețelele de satelit. Se pare că un politician local ar fi putut vinde populația turiștilor dispuși să plătească sume mari pentru prada umană pentru vânătoare sportivă.

O abordare violentă, neoexploatată, înclinată asupra modurilor în care bogații se îmbogățesc și cei săraci trebuie să sufere. Așa arată o satiră atunci când îi dai margini zimțate și o abundență de stropi de sânge.

Sursa Foto: www.rollingstone.com

Sursa foto: Pixabay