Compania Walt Disney a inregistrat un profit de 931 de milioane de dolari pentru primele trei luni ale anului 2007, cu 198 de milioane de dolari mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2006, informeza NewsIn citand Bloomberg. Potrivit reprezentantilor companiei, motivul cresterii profitului il reprezinta veniturile publicitare obtinute de televiziunea ABC, dar si incasarile din filmul "Wild Hogs".

Vanzarile Disney in primele trei luni ale anului 2007 au fost de 8,07 miliarde de dolari, cu aproximativ 1% mai mult decat vanzarile companiei din aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul diviziei de audiovizual, care include posturile de radio ale Walt Disney si televiziunea ABC, a crescut in primele trei luni din 2007 cu o treime fata de aceeasi perioada din 2006 si a ajuns la 212 milioane de dolari. Veniturile diviziei de audiovizual au scazut in primele trei luni din 2007 cu 7% fata de aceeasi perioada din 2006 si au atins 1,66 miliarde de dolari. Reprezentantii companiei spun ca veniturile au scazut, in principal, din cauza declinului programelor de sport.

Compania americana Walt Disney include, printre altele, studiourile de productie cinematografica Buena Vista International si Walt Disney Studio Entertainment, reteaua radio Walt Disney si retele de televiziune ABC Television Network si ESPN, dar si parcurile Walt Disney Parks and Resorts.