Cei cinci investitori care il sustin pe Brad Greenspan sunt, potrivit unor surse citate de Reuters, Intel Capital, un grup de investitii controlat de Intel, cea mai mare companie producatoare de microprocesoare din lume, Softbank Corporation, una dintre cele mai mari corporatii media si de telecomunicatii din Japonia, si grupurile de investitii Apex Partners, Jana Partners si Trafelet.

Aceleasi surse mai spun ca fostul membru al consiliului director, Dieter von Holtzbrinck, care a demisionat in semn de protest fata de oferta lui Murdoch, ar putea fi interesat sa sustina oferta lui Greenspan.

Greenspan a mai facut, in luna iunie, o propunere de preluare a 25% din Dow Jones, la pretul de 60 dolari/actiune. Cateva saptamani mai tarziu, Greenspan a facut o alta propunere prin care s-a oferit sa le imprumute intre 400 si 600 de milioane de dolari membrilor familiei Bancroft care doresc sa pastreze Dow Jones pentru a cumpara actiunile celorlalti membri ai familiei care sunt dispusi sa vanda compania lui Rupert Murdoch, pentru pretul de 60 dolari/actiune.

Citeste si:

Rupert Murdoch, care controleaza imperiul media News Corporation, a anuntat, la inceputul lunii mai, ca vrea sa cumpere Dow Jones, oferind 60 de dolari/actiune, ceea ce ridica valoarea totala a tranzactiei la 5 miliarde de dolari. Dupa anuntul lui Murdoch, familia Bancroft, actionarul majoritar al Dow Jones (64% din companie), a anuntat ca va bloca vanzarea.

Consultantii spun ca, pentru ca tranzactia sa aiba loc si compania sa fie vanduta lui Rupert Murdoch, trebuie ca membri ai familiei care detin impreuna 30% din actiuni sa voteze in favoarea tranzactiei. Potrivit Editorandpublisher.com, calculele arata ca ceilalti actionari Dow Jones care nu fac parte din familie sunt de acord cu vanzarea companiei catre Murdoch.

Compania americana Dow Jones & Co. reprezinta un grup independent de informatii financiare, infiintat in 1882 si controlat, in prezent, de familia Bancroft. Dow Jones detine, printre altele, unul dintre cele mai prestigioase ziare americane "The Wall Street Journal" si editiile sale din intreaga lume, saptamanalul "Barron's", revista lunara "Far Eastern Economic Review" si agentia de informatii financiare Dow Jones.