News Corporation a achizitionat actiuni la cel mai mare canal pay-tv din Germania

Compania News Corporation, controlata de magnatul australian Rupert Murdoch, a achizitionat 15% din actiunile celui mai mare canal pay-tv din Germania, Premiere, pentru suma de 287 de milioane de euro, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Vedem un potential imens de dezvoltare in Germania si credem ca a venit timpul sa investim in cel mai faimos canal pay-tv Premiere", au declarat reprezentantii News Corporation. Potrivit unor surse Reuters, News Corporation nu doreste sa obtina un numar mai mare de actiuni la Premiere. Reprezentantii Premiere au refuzat sa comenteze achizitia.

In ultima perioada, in presa au existat mai multe speculatii referitoare la faptul ca grupul media Vivendi este interesat de Premiere.

News Corporation a mai anuntat, in acest an, ca a cumparat pentru 5,6 miliarde dolari grupul Dow Jones, din care face parte si cotidianul "The Wall Street Journal". Negocierile au durat mai multe luni deoarece familia Bancroft, care controla grupul, a blocat initial vanzarea, iar o parte dintre angajatii "The Wall Street Journal" au protestat, aratandu-se ingrijorati de eventualele ingerinte ale lui Rupert Murdoch in politica editoriala a cotidianului.

Compania News Corporation, controlata de magnatul australian Rupert Murdoch, detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de reviste si ziare, printre care "The Sun", "The Times" si "News of the World", precum si mai multe site-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri