Trustul Media Pro, al carui actionar este Adrian Sarbu, a cumparat 50,1 la suta din actiunile companiei britanice Metrodome Group PLC, platind detinatorului pachetului majoritar de actiuni, TV Loonland AG, un prêt mai mare cu 16,5% fata de cotatia actiunilor din 15 mai, potrivit Thomson Financial.
Valoarea tranzactiei evalueaza Metrodome la 3,2 milioane de lire sterline (4 milioane de euro). Compania britanica a inregistrat o dezvoltare puternica sub conducerea managerului Peter Urie, raportand in ultimul an o crestere a veniturilor cu 65%.

Compania Metrodome este unul din cei mai mari distribuitori din Marea Britanie de filme si emisiuni TV independente.

Oficialii Media Pro au spus ca vor pastra compania Metrodome listata la bursa Alternative Investment Market (AIM), fapt ce-i va da oportunitatea de a creste fondurile companiei pentru o dezvoltare viitoare.

“Acordul va permite grupului sa plateasca bancilor cele 5 milioane de euro, ceea ce inseamna ca suntem neindatorati, o premiera pentru ultimii sapte ani”, a declarat Simon Flamank, CEO al TV-Loonland AG.

Totodata, aceasta tranzactie va permite companiei Metrodome sa isi continue planurile de a deveni cel mai mare distribuitor din Marea Britanie al filmelor independente, cu o concentrare mai mare pe segmentul desenelor animate.

Media Pro este unul dintre cele mai importante trusturi de presa din Europa de Est, cu activitati in cinematografie si productii de televiziune si muzica, agentie de presa, publishing, tipografie, internet.

Pachetul majoritar al companiei este detinut de omul de afaceri Adrian Sarbu, care a fondat trustul in 1991.

Pro TV S.A., companie detinuta in proportie de 95% de catre Central European Media Enterprises (CME) a cumparat luna trecuta compania de Radio Pro S.R.L., care detine posturile de radio Pro FM si Info Pro, pentru suma de 47,2 milioane de lei (13 mil. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri