Daca anul trecut Nokia ocupa pozitia secunda, dupa Coca-Cola, in studiul realizat de Synovate, anul acesta cele doua branduri au facut o rocada iar producatorul finlandez de telefoane mobile a devenit cel mai de impact brand in randul romanilor.

“Oferirea de solutii noi, eficiente, la indemana a dus la castigarea increderii romanilor. Nokia este o marca unisex, apreciata de toti, indiferent de varsta”, a spus Alecsandra Fulga, Client Service Manager la Synovate Romania.

Pozitia a treia ii revine producatorului german de automobile Mercedes, brand care a inregistrat cresteri in scorurile de impact, in special in randul barbatilor. Brandul Mercedes este mai relevant pentru tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, care au un profil aspirational. Pentru persoanele din segmentul urmator de varsta, 25-34 de ani, Mercedes reprezinta recunoasterea valorii, prestigiu si putere, potrivit Alecsandrei Fulga.

Cea mai mare crestere in topul High Impact Brands a inregistrat-o insa Volkswagen, brand care a urcat de pe locul 17 direct pe locul patru, in cadrul studiului din acest an. Pe pozitia a cincea se plaseaza, in scadere cu doua locuri, Ariel, “cel mai bun detergent” in opinia romanilor.

Citeste si:

Brandurile BMW, adidas, Philips, Sony si Audi completeaza topul celor mai de impact zece branduri din Romania.

Noutatea studiului din acest an o reprezinta intrarea unei marci romanesti in top 20. Astfel, Dacia ocupa pozitia 16, inaintea Milka, Avon, Colgate si Panasonic, dar dupa Samsung, Nike, Nivea, L’Oreal si Dove. Cu exceptia persoanelor din segmentul de varsta 18-24 de ani (adica tocmai cei care indragesc Mercedes), romanii considera ca Dacia este o marca importanta in viata lor, care genereaza optimism.

Dacia ocupa prima pozitie si in topul brandurilor romanesti cu notorietate ridicata, urmata de BCR, Arctic, Borsec, BRD, Banca Transilvania, Romtelecom, ARO, Dorna si Altex.

Studiul High Impact Brands include si o serie de clasamente pe categorii de produse. Astfel, marca de automobile cu notorietatea cea mai ridicata este BMW. Philips se afla in fruntea topului la categoria Electronice-electrocasnice, iar la Produse alimentare clasamentul e condus de Jacobs. Bergenbier e cea mai cunoscuta bautura alcoolica, iar Coca-Cola e prima dintre bauturile nealcoolice. Nivea si BCR au strans cele mai multe puncte la categoriile Ingrijire personala si Banci-asigurari.