Central European Media Enterprises Ltd. (CME) a achizionat restul de 10% din actiunile televiziunii ucrainiene Studio 1+1 in schimbul sumei de 109,1 milioane dolari (84,4 mil. euro), a anuntat compania.

“Acesta este pasul final in achizitionarea televiziunii Studio 1+1, unul din obiectivele principale ale strategiei noastre in Ucraina. Prin urmare, speram sa ne consolidam pozitia si evolutia pe aceasta piata. Scopul nostru este sa transformam Studio 1+1 in liderul pietei TV din Ucraina”, a spus Michael Garin, director general CME.

La randul sau Adrian Sarbu, directorul de operatiuni al companiei, a precizat ca achizitionarea postului ucrainian reprezinta o realizare importanta, primii pasi in atingerea pozitiei de lider fiind implementati.

“Studio 1+1 este o achiziţie majora pe cea mai mare piata pe care activam si care are 47 de milioane de persoane. Am numit doi directori in pozitii cheie in Ucraina, am revizuit strategia de programe, am repozitionat programele de stiri si am deschis o noua divizie de productie”, a declarat Adrian Sarbu.

Lansat in anul 1997, Studio 1+1 este una din cele mai cunoscute televiziuni din Ucraina, cu o cota de audienta zilnica de 12% si o cota medie in prime time de 14%, date valabile pentru prima jumatate a acestui an.

CME este o companie media care detine retele in sase tari din centrul si estul Europei, cu o populatie totala de aproape 90 de milioane de locuitori. Grupul detine televiziuni in state precum Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV Internaţional, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si