Postul american de stiri CNBC ar putea concedia 80 de ziaristi, anunt completat de decizia trustului Herald&Times din Glasgow de a disponibiliza 250 de jurnalisti, acestia fiind invitati sa reaplice ulterior pentru un numar mai mic de locuri de munca, anunta presa internationala.
Potrivit unor surse citate de publicatia New York Post, concedierile vizeaza pozitiile de conducere, insa nicio vedeta a postului de televiziune nu va fi afectata de aceasta decizie.

Pe de alta parte, trustul de presa Herald&Times, care editeaza printre altele publicatiile The Herald, Sunday Herald si Evening Times, a anuntat ca va renunta la 250 de angajati, invitandu-I ulterior sa reaplice pentru un numar mai mic de locuri de munca, respectiv 220.

In plus, procesul de restructurare presupune unirea departamentelor editoriale ale publicatiilor si introducerea unei noi tehnologii de productie.

“Ne optimizam astfel operatiunile pentru a fi in pas cu secolul 21, ceea ce va oferi un continut unic si captivant pentru cititorii publicatiilor si site-urilor noastre”, declara Donald Martin, redactor-sef al grupului de presa.

Uniunea Nationala a Jurnalistilor intentiona sa protesteze fata de aceste decizii, dar si-a suspendat actiunile in vederea unei discutii cu Tim Blott, directorul general al trustului.

Concedierile de la Herald&Times completeaza seria de 70 de disponibilizari de la BBC Scotia, dintre care 20 de locuri de munca sunt in departamentul de stiri politice.

In paralel, cel mai cunoscut cotidian financiar din lume, Financial Times, a hotarat sa inghete salariile angajatilor care castiga minimum 50.000 de dolari pe an si sa vanda actiuni, ca urmare a crizei financiare ce afecteaza clientii si advertiser-ii sai. Decizia referitoare la salarii va fi revizuita, cel mai devreme, in a doua jumatate a anului viitor.

In completarea masurilor de reducere a impactului crizei, angajatii vor avea posibilitatea de a lucra doar trei sau patru zile pe saptamana, vor fi facute putine angajari, iar bugetele pentru calatorii si divertisment se vor restrange.

In noiembrie, publicatiile The Independent si Independent on Sunday au anuntat ca vor renunta la 90 de locuri de munca, in timp ce peste 400 de angajati au parasit publicatii apartinand de Daily Mail si General Trust. Grupul media The Telegraph a anuntat, la randul sau, concedieri masive, insumand aproape 10% din departamentele editoriale, iar reprezentantii Financial Times au lasat sa se inteleaga ca vor recurge si ei, foarte curand, la reduceri de personal.

Nici in SUA lucrurile nu stau mai bine. Actiunile celebrei publicatii The Times au atins, la finalul lunii noiembrie, valori considerate ca fiind printre cele mai mici de la inceputul anilor '80, iar agentia de presa Associated Press (AP) a anuntat ca intentioneaza sa micsoreze cu 10% numarul angajatilor, pana in 2009. Wall Street Journal, New York Times si USA Today se confrunta si ei cu aceleasi probleme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri