La 52 de ani de la prima emisie TV, Televiziunea Romana lanseaza, pe 31 decembrie, postul TVR INFO, o televiziune centrata pe difuzarea de informatii utilitare si transmisii live din trafic.

TVR INFO va avea acoperire nationala si se va adresa unui public activ, din toate categoriile de varsta, informeaza un comunicat de presa. Telespectatorii vor putea urmari stiri de interes national, informatii sportive, meteo din ora in ora, interviuri si rubrici precum info bursier, info bancar, info cultural, revista presei si auto moto info.

De asemenea, in fiecare saptamana vor fi difuzate si aproximativ 10 interviuri, pe teme specifice fiecare zile, care vor difuzate apoi in reluare, in weekend.

Noua televiziune tinteste, pentru primul an, un rating de 2 puncte, ca post de nisa fara concurenti, potrivit coordonatoarei proiectului, Cristina Leorent.

Coordonatoarea de proiect TVR INFO a mai precizat anterior ca acest nou post este realizat exclusiv cu resursele Televiziunii Romane, nu s-au facut angajari suplimentare si nu s-a apelat la productie externa. "Se incearca o eficientizare a tuturor posturilor TVR, pentru a scoate acest canal de calitate", a spus Leorent.

TVR INFO este preluat de operatorii de cablu in regim “must carry”. Receptia TVR INFO se face de pe satelitul Eutelsat W2, frecvenþa de receptie fiind 11471MHz.

Televiziunea Publica a mai lansat anul acesta si TVR 3, primul post national dedicat vietii comunitatilor locale. Postul de televiziune transmite 24 de ore, sapte zile pe saptamana si are o grila de programe aprobata de conducerea Televiziunii Romane, care cuprinde emisiuni realizate de studiourile teritoriale (TVR Iasi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timisoara, TVR Targu Mures), productii si formate proprii, cu accent pe evenimentele si informatiile comunitatilor din fiecare regiune a tarii.

SRTv este serviciul public de televiziune din Romania si are in componenta posturile TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR International si studiourile teritoriale TVR Timisoara, TVR Cluj, TVR Iasi, TVR Targu Mures si TVR Craiova.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si