Time Warner plateste 283 mil. dolari pentru participatia detinuta de Google in AOL

Time Warner Inc a platit 283 milioane dolari pentru achizitia participatiei de 5% detinuta de Google in AOL, conform unui comunicat trimis autoritatilor de reglementare.
Cele doua companii au cazut de acord asupra vanzarii in 8 iulie, conform comunicatului trimis comisiei americane a valorilor mobiliare, Securities and Exchange Commission (SEC). Luand in considerare pretul platit de Time Warner, AOL are o valoare de 5,7 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

Instiintarea trimisa SEC face parte din procedura pe care AOL trebuie sa o indeplineasca, inainte de separarea de Time Warner, operatiune anuntata deja de companie. Actionarii Time Warner este foarte probabil sa devina si detinatori de titluri in noua companie AOL, dupa terminarea operatiunii de separare.

AOL estimeaza ca va suporta costuri de restructurare de circa 90 milioane dolari, in ultimele noua luni din 2009.

Titlurile Time Warner s-au scumpit cu 2 centi, la 27,60 dolari/actiune, in sedinta de luni, de pe New York Stock Exchange. Actiunile Goole s-au ieftinit cu 1,92 dolari, la 444,80 dolari/actiune, pe piata Nasdaq.

Google Inc., compania ce detine cel mai popular motor de cautare din lume, a raportat in iulie o crestere cu 19% a profitului net din al doilea trimestru, la 1,48 miliarde dolari, peste asteptarile pietei.

Piata publicitatii online ar putea creste cu doar 10% in 2009, fata de un avans de 22% in 2008, estimeaza ZenithOptimedia Group.

Time Warner: Pierdere neta de 16 mld. dolari in T4 din 2008


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri