Gabriel Stefanescu, presedintele Ars Advertising, agentia care a castigat de la Ministerul Mediului contractul de 500.000 euro pentru promovarea unei axe din POS Mediu, acuza Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) de dezinformare.
Ars Advertising precizeaza, intr-o scrisoare deschisa, ca pretul ofertat de firma a fost cel mai mic, si nu cel mai mare, cum a informat ANRMAP.

"Veti constata astfel ca au fost depuse trei oferte, cu urmatoarele preturi: SC Mercury 360 Communication SRL - 998.325 euro, fara TVA, SC Ars Advertising SA - 958.385,3 euro fara TVA, LDK Consultants Engineers and Planners - 999.997 euro fara TVA, pretul ofertat de Ars Advertising fiind, si aici, cel mai mic", spune presedintele Ars Advertising, Gabriel Stefanescu, potrivit NewsIn.

Presedintele Ars Advertising mai afirma ca "numai o parte a acestuia (a contractului suplimentar de 500.000 euro - n.r.) a fost dedicata Axei 3, nu in totalitate, asa cum in mod eronat sustine ANRMAP".

Vineri, presedintele ANRMAP, Cristina Traila, a afirmat intr-o conferinta de presa ca acuzele ministrului Nicolae Nemirschi privind nerespectarea protocolului dintre Ministerul Mediului si Autoritate nu se justifica, deoarece protocolul nu poate fi invocat pentru acoperirea unor incalcari ale legislatiei achizitiilor publice.

In 11 august, Ministerul Mediului a anuntat, printr-un comunicat, ca Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, la 17 iulie, in regim de urgenta, copii certificate dupa dosarele achizitie publica intocmite pentru incheierea contractului cu Ars Advertising in anul 2008, dar catalogeaza demersul DNA ca fiind unul "standard".

Comunicatul ministerului a venit dupa ce surse judiciare au declarat ca procurorii DNA efectueaza actele premergatoare fata de o posibila fapta de abuz in serviciu,care ar fi fost savarsita de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, in cazul atribuirii prin incredintare directa a unui contract firmei Ars Advertising.

De asemenea, Comisia de ancheta a Camerei Deputatilor analizeaza atribuirea directa de catre Ministerul Mediului a unui contract de publicitate in valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising.

In 28 iulie, sefa ANRMAP, Cristina Traila, afirma ca Ministerul Mediului nu a respectat prevederile legale privind achizitiile publice in cazul contractului incheiat cu Ars Advertising.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alexe: Romania este in 13 proceduri de infrigement