New York Times va concedia 100 de redactori pana la sfarsitul acestui an, ceea ce reprezinta o reducere cu 8% a personalului editorial, scrie Economic Times.

Cotidianul american a propus angajatilor sa paraseasca voluntar compania, insa in caz contrar aceasta ar putea recurge la disponibilizari.

In urma cu un an, New York Times a redus personalul redactional cu 100 de angajati. Potrivit comunicatului de presa, departamentul de stiri al ziarului avea peste 1.330 de angajati inaintea ultimei runde de disponibilizari.

"Numarul curent de angajati ai intregului grup este de aproximativ 1.250, nici un alt ziar american nu are mai mult de 750 de angajati", a adaugat acesta.

Ziarul, detinut de New York Times Company, ar putea trimite pachete de oferte pentru intreaga redactie, iar angajatii au la dispozitie 45 de zile pentru a decice daca opteaza pentru oferta inaintata.

In plus, Times ar putea oferi compensatii si pentru angajatii ziarului din alte departamente, cum ar fi publicitatea, a anuntat comunicatul de presa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Solutia unui retailer din Finlanda pentru a combate risipa alimentara