Trustul de presa Adevarul Holding, controlat de Dinu Patriciu, va incepe in acesta iarna sa produca emisiuni de televiziune, show-uri si programe de stiri.

“Am infiintat un departament in cadrul Adevarul Holding, care va incepe productia video in aceasta iarna. Departamentul va realiza si va vinde mai multe tipuri de programe, precum show-uri, stiri, programe de stiri, emisiuni, toate destinate televiziunilor, dar si pentru online. Acum facem angajari. In echipa de productie deja au fost cooptati jurnalisti de televiziune cu experienta”, a spus omul de afaceri, citat de NewsIn.

Dinu Patriciu a precizat ca nu a facut o investitie foarte mare in acest sens, este vorba de “doar cateva sute de mii de euro”.

Acesta nu a dorit sa mentioneze numele televiziunilor cu care negociaza pentru a comercializa programele pe care le va produce.
Intrebat care sunt principalii sai competitori in acesta directie, omul de afaceri a raspuns ca acestia sunt “multi si mici”.

“Productia de televiziune e una, iar canalul de distributie e alt lucru. Productia de televiziune nu va muri, ea se transforma. Productia de televiziune poti sa o faci si in 120 de metri patrati”, a afirmat el.

Presedintele Adevarul Holding, Razvan Corneteanu, a anuntat la sfarsitul lui iulie inceputul pregatirilor pentru lansarea unui studio TV. Pe atunci, variantele de extindere vizau cumpararea sau lansarea unui post TV.

Adevarul Holding are in prezent 1.200 angajati. Trustul de presa face parte din DP Holding, actuala denumire a Rompetrol Holding, grup controlat 100% de omul de afaceri Dinu Patriciu.

In portofoliul Adevarul Holding se afla, printre altele, cotidienele Adevarul si Click!, publicatiile culturale Dilema Veche si Dilemateca, precum si revista Forbes Romania, dar si tabloidul Blik din Ucraina.

De asemenea, Adevarul Holding a achizitionat in august 2009 editura Historia si revista cu acelasi nume. Casa de editura a trustului a lansat colectiile „Carte de lux Adevarul”, „100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca” si „Disney Clasic”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Decaderea TV-ului in media: cand ar putea fi depasit de digital?