Serviciul YouTube de inchiriere a filmelor a generat doar 10.000 de dolari

Site-ul de video-sharing YouTube a generat doar 10.709 dolari din noul sau serviciu de inchiriere a filmelor, insa vrea sa extinda in continuare produsul, scrie The Telegraph.

In luna ianuarie site-ul detinut de Google a semnat un acord cu Sundance Film Festival pentru a putea vinde filme independente la pretul de 3,99 dolari. Acordul a fost prima intrare a companiei in piata de vanzare a filmelor digitale.

Potrivit datelor lansate de YouTube, cele cinci filme, care au fost disponibile pentru 10 zile, au fost vizionate de 2.684 de ori.

La un pret de patru dolari, inchirierea filmelor a generat doar 10.709 dolari si nu este cunoscut comisionul pe care YouTube il are pentru fiecare inchiriere. Reprezentantii YouTube au declarat ca sunt multumiti de performanta serviciului de inchiriere.

"Acest nou model este la inceput si sunt putine repere pentru masurarea succesului cand vine vorba de o piata de nisa ca filmele independente", au adaugat acestia.

YouTube poarta discutii cu alte importante studiouri de film despre acorduri de inchiriere a filmelor si vrea sa lanseze servicii de inchiriere in mai multe tari in care este prezenta. Serviciul este un alt pas prin care compania vrea sa devina o destinatie online pentru continutul video.

De asemenea, acordul vine dupa ce a anuntat ca a cumparat drepturile de difuzare in direct a meciurilor din Liga Indiana de Cricket.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri