Alexandru Sassu a fost acuzat ca a transformat TVR intr-o "televiziune cu actionariat PSD" si pentru pierderile de zeci de milioane de lei pe care televiziunea le-a inregistrat in anul 2008, informeaza 9AM.ro.

[Raluca Turcan: Sassu a transformat televiziunea publica in TVR-PSD]

Astazi, in plenul Parlamentului Alexandru Sassu s-a autoaparat cu privire la activitatea pe care a desfasurat-o la sefia TVR:

"Domnul senator (Radu F. Alexandru, PDL - n.r.) mi-a cerut sa-mi asum raspunderea pentru acesti trei ani neimpliniti in care am condus Televiziunea Publica. Imi asum raspunderea ca nu am dat pe nimeni afara dintre profesionistii din televiziune, asa cum mi s-a cerut de nenumarate ori si imi asum raspunderea pentru ca am adus din nou cultura pe programele televiziunii si pentru ca am adus din nou publicul telespectator la televiziune", a spus Sassu, inainte de votul pe raportul SRTV.

Alexandru Sassu, a raspuns si acuzatiilor de politizare a televiziunii publice si a dezvaluit cum premierul Emil Boc i-ar fi cerut o emisiune saptamanala.

"Depolitizarea nu inseamna nici schimbarea de lege, nici de oameni sau de consilii de administratie. Inseamna schimbarea mentalitatii. Si in primul rand la nivelul celor care sunt la putere. Pentru ca atata timp cat vor considera ca Televiziunea este un instrument in aplicarea puterii, ea nu va fi depolitizata. Atata timp cat primul-ministru vrea o emisiune saptamanala pe televiziune, ea va fi o televiziune guvernamentala", a spus Sassu, afirmatie ce a provocat vociferari din partea parlamentarilor PDL.

"Nu credeti? Iata hartia, hartia primului-ministru care imi cere ca in fiecare miercuri, la o ora de maxima audienta, sa fie pe postul TVR. Asta este depolitizarea", a replicat presedintele-director general al TVR.

In ultima vreme au fost vehiculate mai multe nume pentru functia de presedinte-director general al postului public de televiziune. Este vorba despre Rodica Culcer, Robert Turcescu, Valeriu Turcan, Andreea Pora, Florin Calinescu, Brandusa Armanca.