Cea mai ieftina locuinta din lume, casa Nano, costa 720 de dolari (aproximativ 500 de euro), are o suprafata de aproape 20 mp si o durata de viata estimata la 20 de ani, scrie The Independent. Peretii sai sunt captusiti cu fibre de cocos sau cu iuta, potrivit celor de la Tata Group, care planuiesc sa lanseze produsul peste sase-opt luni.

In prezent, indienii testeaza noua locuinta in Bengalul de Vest. Compania isi propune asa vanda casele atat persoanelor fizice, cat si guvernelor, urmand sa lanseze si o versiune mai “spatioasa”, de 30 mp, care va beneficia de un panou solar pentru acoperis si de o terasa.

Tata Group a lansat in 2009 cea mai ieftina masina din lume, care a costat 2.500 de dolari, insa vanzarile nu au fost la inaltimea asteptarilor, din cauza producerii intarziate si a problemelor de siguranta.

Citeste si:

Grupul indian Tata include peste 90 de companii din domenii ca IT&C, inginerie, materiale, servicii, energie, produse de consum si chimicale, cu activitati in peste 80 de state. Cele mai importante companii ale grupului sunt Tata Steel, Tata Motors (producatorul autovehiculului Nano), Tata Consultancy Services, Tata Power, Tata Chemicals, Tata Global Beverages, Indian Hotels si Tata Communications.

In Romania, producatorul indian de automobile Tata Motors este prezent prin compania Isotlar Motors care este importatorul direct al marcii pe plan local, distribuind vehicule si piese de schimb.