Banca Comerciala Romana (BCR) a vandut, de la inceputul acestui an, peste 160 de kg de aur. Cantitatea cuprinde atat aur vandut pe baza de precomanda, cat si aurul cu vanzare imediata la ghiseele bancii.

BCR ofera clientilor sai retail posibilitatea sa cumpere aur direct de la ghiseele unitatilor sale, fara a mai fi nevoie de precomanda.

„Cea mai mare parte a vanzarilor de aur o reprezinta vanzarile directe la ghiseele bancii iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a inceput sa vanda noi monede de aur din categoria „aur de investitii” - KRUGERRAND (Africa de Sud) si DUCAT (Austria) si din care am vandut deja cateva zeci de monede de diferite greutati”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Laura Hexan, sefa departamentului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR.

Reprezentantii BCR spun ca majoritatea clientilor cumpara monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunti, aniversari). Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele „KINEGRAM” cu element de siguranta gravat (disponibile in greutati de 5 si 10 grame) si care are ca design faimosul lipitan al scolii spaniole de calarie din Viena (pozitia calaretului si a calului se schimba in functie de unghiul din care este privit lingoul). Acest lingou special este cumparat pentru a fi daruit la ocazii speciale si poate fi transformat in bijuterie, conform unui studiu al bancii.

Serviciul de vanzare aur la ghiseele unitatilor este disponibil, intr-o prima faza, in 15 unitati din reteaua bancii, raspandite pe tot cuprinsul tarii – Iasi, Cluj Napoca, Brasov, Arad, Craiova, Botosani, Sibiu, Timisoara, Constanta, Oradea iar 5 unitati sunt situate in Bucuresti.

Citeste si:
BCR raporteaza o scadere a profitului cu 65,6% in primele 9 luni
BCR raporteaza o scadere a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
BCR a vandut trei tone de aur in ultimii opt ani