Piata de asigurari \'unit-linked\' poate creste cu un sfert pana la 610 milioane lei in 2008, ca urmare a cresterii veniturilor populatiei si a constientizarii romanilor de necesitatea unui venit suplimentar la pensie

La produsele de tip unit-linked, companiile plaseaza in fonduri de investitii o mare parte din prima platita, dar riscul investitional apartine clientului, intrucat acesta este cel care decide in care dintre fonduri isi plaseaza banii. Clientul mai decide si nivelul ponderii investite din prima de asigurare, cu conditia sa ramana o anumita suma care sa acopere prima de asigurare de viata.

Piata de asigurari unit-linked a ajuns anul trecut la 488 milioane lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Generali Asigurari reprezinta o felie de circa 1% din cei 488 milioane lei pe acest segment, in conditiile in care anul trecut a afisat prime brute subscrise de 5,2 milioane lei, adica 8% din totalul vanzarilor de asigurari de viata ale Generali Asigurari", a declarat, citat de NewsIn, seful serviciului de asigurari de viata al Generali Asigurari, Ovidiu Racoveanu.

"Am avut o crestere importanta pe segmentul de asigurari unit-linked anul trecut pana la 5,2 milioane lei, de la 1 milion lei la sfarsitul lui 2006 - cand Generali Asigurari a intrat pe acest segment. De aceea mizam si in 2008 pe acest tip de produs", a mentionat Racoveanu.

El a adaugat ca, in 2007, motorul de crestere al pietei de asigurari de viata unit-linked a fost reprezentat in principal de interesul sporit pentru bursa, de investitii mai mari datorita unei puteri de cumparare crescute si de produse de asigurare din ce in ce mai atractive.

"Piata de asigurari unit-linked ramane in continuare o piata subdezvoltata daca o comparam cu pietele din alte tari din Europa Centrala si de Est (CEE), cum ar fi Polonia, Ungaria, Cehia sau Slovacia", a spus Racoveanu. El a explicat ca in acele tari oamenii au inceput devreme sa se orienteze catre economisire si protectie, iar populatia a primit importante beneficii fiscale care au incurajat vanzarea de astfel de polite.

"Guvernele acestor tari considera ca este necesar ca oamenii sa economiseasca pe termen lung si, prin urmare, au venit cu deduceri ficale importante. Multe produse de creditare, care in Romania sunt strict bancare, sunt combinate in aceste tari cu asigurari de viata", a adaugat Ovidiu Racoveanu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta