Piata de asigurari \'unit-linked\' poate creste cu un sfert pana la 610 milioane lei in 2008, ca urmare a cresterii veniturilor populatiei si a constientizarii romanilor de necesitatea unui venit suplimentar la pensie
La produsele de tip unit-linked, companiile plaseaza in fonduri de investitii o mare parte din prima platita, dar riscul investitional apartine clientului, intrucat acesta este cel care decide in care dintre fonduri isi plaseaza banii. Clientul mai decide si nivelul ponderii investite din prima de asigurare, cu conditia sa ramana o anumita suma care sa acopere prima de asigurare de viata.

Piata de asigurari unit-linked a ajuns anul trecut la 488 milioane lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Generali Asigurari reprezinta o felie de circa 1% din cei 488 milioane lei pe acest segment, in conditiile in care anul trecut a afisat prime brute subscrise de 5,2 milioane lei, adica 8% din totalul vanzarilor de asigurari de viata ale Generali Asigurari", a declarat, citat de NewsIn, seful serviciului de asigurari de viata al Generali Asigurari, Ovidiu Racoveanu.

"Am avut o crestere importanta pe segmentul de asigurari unit-linked anul trecut pana la 5,2 milioane lei, de la 1 milion lei la sfarsitul lui 2006 - cand Generali Asigurari a intrat pe acest segment. De aceea mizam si in 2008 pe acest tip de produs", a mentionat Racoveanu.

El a adaugat ca, in 2007, motorul de crestere al pietei de asigurari de viata unit-linked a fost reprezentat in principal de interesul sporit pentru bursa, de investitii mai mari datorita unei puteri de cumparare crescute si de produse de asigurare din ce in ce mai atractive.

"Piata de asigurari unit-linked ramane in continuare o piata subdezvoltata daca o comparam cu pietele din alte tari din Europa Centrala si de Est (CEE), cum ar fi Polonia, Ungaria, Cehia sau Slovacia", a spus Racoveanu. El a explicat ca in acele tari oamenii au inceput devreme sa se orienteze catre economisire si protectie, iar populatia a primit importante beneficii fiscale care au incurajat vanzarea de astfel de polite.

"Guvernele acestor tari considera ca este necesar ca oamenii sa economiseasca pe termen lung si, prin urmare, au venit cu deduceri ficale importante. Multe produse de creditare, care in Romania sunt strict bancare, sunt combinate in aceste tari cu asigurari de viata", a adaugat Ovidiu Racoveanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri