Proiectul saptamanii: Al doilea centru comercial deschis de Cometex

Cometex, compania de real estate a grupului Altex, a inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute cel de-al doilea proiect al sau, un centru comercial in Brasov, in urma unei investitii de sase milioane de euro.

Centrul comercial este amplasat in partea de nord-vest a orasului si este dezvoltat pe un teren de 7.750 mp, avand o suprafata totala de aproximativ 8.700 mp, dintre care aproximativ 7.500 mp inchiriabili. Proiectul beneficiaza si de o zona de parcare exterioara cu capacitatea de peste 120 de autoturisme.

"Planificata si proiectata incepand cu primavara anului 2007, constructia centrului comercial a demarat in noiembrie 2007. Noul centru comercial a atras o investitie de peste sase milioane euro, finantarea fiind asigurata partial de societatea dezvoltatoare si completata prin contractarea unui credit de la Raiffeisen Bank", au declarat reprezentantii companiei.

Principalele ancore sunt: Altex - cu 2.000 mp inchiriati, Staer - operator local de mobila si accesorii cu minim 4.000 mp si Piritex – activ in domeniul pardoselii calde. Centrul comercial a fost proiectat de L’image Arhitectura, societate de arhitectura din Brasov iar antreprenorul general a fost firma Agetaps din Brasov.

Cel mai important proiect dezvoltat de Cometex este centrul comercial Aurora Shopping Mall – inaugurat la sfarsitul lunii noiembrie 2008 in Buzau si care a presupus o investitie de peste 25 milioane euro, din care 3,4 milioane euro reprezinta contravaloarea terenului.

Pentru anul 2009, Dan Ostahie, presedintele Altex isi propune sa atraga si alti investitori in actionariatul Cometex, continuand dezvoltarile imobiliare. In Timisoara si Arad vor fi dezvoltate doua proiecte imobiliare, ce vor gazdui doar magazinele Media Galaxy, fiecare avand o suprafata de peste 5.000 mp.

Cometex este compania de real-estate a grupului Altex si a fost achizitionata de catre Altex in urma unei oferte publice de preluare, incheiata in mai 2005. In prezent, Cometex gestioneaza un portofoliu de proiecte de real-estate in orase precum Suceava, Falticeni sau Buzau.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri