Agregatorul de reduceri Adulmec.ro a achizitionat site-ul concurent CautaReduceri.ro de la Matei Pavel si Internet Corp, cautand astfel sa se consolideze pe piata locala si sa creasca businessul din Romania. Afla ce planuri are managerul Adulmec.ro si care au fost ratiunile din spatele achizitiei.

CautaReduceri.ro a generat in ultimele 12 luni venituri de circa 150.000 de euro, fiind un business profitabil, spune pentru wall-street.ro Matei Pavel, fondatorul companiei. El a cedat in mai anul precedent jumatate din actiuni companiei Internet Corp (publisherul wall-street.ro – n.r.).

„Aceasta achizitie avea sens deoarece cautam sa ne consolidam operatiunile pe piata locala. Practic acum avem o cota de piata de circa 70%, principalul nostru concurent ramanand Redutti.ro”, spune, pentru wall-street.ro, Stephen Jones, manager al Adulmec.ro si expat din Statele Unite ale Americii cu experienta in venture capital.

El a subliniat ca modelul de business al Adulmec.ro nu se va schimba. „Ne-am extins pe piata din Marea Britanie insa cel putin deocamdata focusul nostru este piata din Romania”, mai spune Jones care se arata incantat de colaborarea cu Matei Pavel si Internet Corp.

„Cu Matei voi continua sa colaborez si in alt proiect intrucat ne intelegem foarte bine”, spune americanul. Conform lui, Adulmec.ro este un business cu circa 20% mai mare decat CautaReduceri.ro.

De ce a renuntat la business Matei Pavel

Tanarul antreprenor a iesit din actionariatul CautaReduceri.ro deoarece, spune el, acesta devenise deja „un business, nu mai era antreprenoriat. Or eu sunt interesat sa continuu sa lansez proiecte. Am in plan lansarea unor aplicatii/jocuri pe terminale mobile si, de asemenea, un proiect de travel. Toate se vor adresa si pietelor internationale”, spune tanarul.

Mihai Seceleanu, CEO Internet Corp, subliniaza ca iesirea din CautaReduceri.ro a fost una foarte profitabila. „Motivul iesirii a fost oferta de nerefuzat facuta de cei de la Adulmec.ro precum si faptul ca Matei doreste sa isi urmeze ambitiile lansarii de noi proiecte”.

Dupa doi ani de cresteri continue, piata de reduceri din Romania s-a stabilizat si consolidat, printre primii jucatori numarandu-se FunDeal, Groupon, Kuponiada sau Zumzi.ro. Site-urile agregatoare majore de pe piata sunt Adulmec.ro, care a achizitionat CautaReduceri.ro, si Redutti.ro.

Cum priviti aceasta achizitiei? Considerati ca Adulmec.ro va domina categoric piata agregatoarelor de reduceri? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri