Compania Facebook a inchis vineri pe Nasdaq la 40,55 $/actiune, cea mai buna valoare a companiei dupa listare, anticipand cresteri si mai mari pe fondul veniturilor in crestere din zona de mobile, scrie presa internationala.
Compania a debutat pe Nasdaq in mai 2012.

Dupa 14 luni tumultuoase, actiunile Facebook au inceput sa se tranzactioneze la peste 30$, de cand compania a aratat rezultate promitatoare in al doilea trimestru al anului. Facebook a subliniat ca 41% din veniturile de advertising, echivalentul a 656 mil. dolari, a venit din mobile.

Cresterea la peste 40$/actiune vine si pe fondul increderii Wall Street ca Facebook va continua sa creasca pe aceasta zona. ITG Research a anticipat ca in al treilea trimestru, compania va genera doar din America de Nord venituri de 920 mil. dolari.

Lunar, Facebook este vizitata pe terminale mobile in cuantum de 914 minute/utilizator, in crestere de la 508 minute anul trecut, conform datelor companiei. Pe desktop, in medie, vizitatorii petrec 351 de minute pe Facebook, in scadere de la 439 minute in iulie anul trecut.

La 40,55$/actiune, Facebook este la doar 10% de maximul companiei de 45$, atins foarte putin in primul minut de tranzactionare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri