Producatorul de jocuri online Zynga a anuntat, joi, achizitia studioului de animatie californian NaturalMotion, pentru o suma de 527 de milioane de dolari, dar si concedierea a 314 angajati, informeaza AFP.

Zynga a facut acest anunt cu prilejul publicarii rezultatelor sale financiare anuale, care au aratat o pierdere neta de 36,9 milioane de dolari in 2013, raportata la o cifra de afaceri a companiei de 873 de milioane de dolari.

Numai in cel de-al patrulea trimestru, pierderile companiei s-au ridicat la 25,2 milioane de dolari si veniturile, la 176 de milioane de dolari, scrie Mediafax.

"Am finalizat 2013 in forta si ne asteptam ca 2014 sa fie un an in care vom creste", a declarat directorul general al Zynga, Don Mattrick.

Zynga trebuie sa fie o organizatie mai eficienta, a spus insa Don Mattrick, justificand astfel concedierea celor 314 angajati, care reprezinta 15% din angajatii societatii.

Citeste si:
Eroare informatica Nasdaq prabuseste actiunile companiilor tech
Eroare informatica Nasdaq...

Noile disponibilizari au fost anuntate in conditiile in care un numar de 520 de posturi au fost deja restructurate in iunie 2013.

Insa in ciuda restructurarilor, Zynga a anuntat cumpararea studioului de animatie NaturalMotion. Zynga va plati 391 de milioane de dolari in numerar pentru NaturalMotion, creator al unor jocuri pentru dispozitive mobile precum CSR Racing si Clumsy Ninja. Totodata, producatorul de jocuri va distribui 39,8 milioane de actiuni Zynga proprietarilor NaturalMotion, fapt care va ridica valoarea acestei tranzactii la aproximativ 527 de milioane de dolari.

"Achizitia NaturalMotion ne va permite sa dezvoltam centrul nostru de creatie, sa acceleram dezvoltarea companiei pe dispozitivele mobile si sa introducem tehnologii si instrumente de noua generatie. Toate acestea ne vor permite sa cream mai multe jocuri de succes", a spus Don Mattrick.

Producatorul de jocuri online Zynga este cunoscut pentru jocurile Farmville, Mafia Wars si Cityville, foarte populare in randul utilizatorilor retelei de socializare Facebook.

Citeste si:
Tata, ,,suparat" ca fiul sau a cheltuit 6.000 $ pe un joc
Tata, ,,suparat" ca fiul sau...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Lemnaru, Green Horse Games: 1,7 milioane din jocuri online