Oficialii Transgaz si Transelectrica au declarat ca au solicitat statului majorari de capital urmate de noi oferte de vanzare a peste 10 procente, prin Bursa de Valori Bucuresti.

Razvan Purdila (foto), directorul pentru strategie, cooperare internationala si piata de capital al Transelectrica, a declarat ca transportatorul de energie are in plan o noua oferta de vanzare, precedata de o majorare de capital.

„Dupa oferta de vanzare a celor 15%, anuntata deja, speram sa convingem autoritatile sa efectuam o majorare de capital si, ulterior, sa facem o noua ofera publica de vanzare a circa 12%. Dupa calculele facute de noi, cele doua oferte ne-ar aduce circa 120 de milioane de euro”, a explicat Purdila, in cadrul conferintei „Cafeneaua de afaceri. Relansarea economica prin piata de capital romaneasca”.

El a mentionat ca o a doua oferta de vanzare ar ajuta foarte mult compania in planurile de dezvoltare, in special cele legate de extinderea retelei.

Elisabeta Ghidiu, director directia stategie si management corporative Transgaz, a declarat ca a facut demersuri pentru majorarea de capital si o noua oferta de vanzare. „Am trimis la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie o solicitare prin care cerem sa facem o majorare de capital si o noua oferta de vanzare, de circa 14%. Speram ca o sa ne permita”, a explicat Ghidiu.

Ca si in cazul Transelectrica, cele doua oferte de la Transgaz ar putea ajuge, cumulat, la 112 milioane euro.

Guvernul a anuntat, in vara anului trecut, ca intentioneaza sa vanda la bursa cate 15% din actiunile operatorului sistemului national de transport al electricitatii Transelectrica (TEL), transportatorului de gaze Transgaz Medias (TGN) si producatorului de gaze Romgaz Medias, la care va derula o oferta publica secundara initiala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sebastian Burduja isi da demisia din board-ul Transelectrica