“Un management privat din afara nu va aduce mai multa performanta, asa cum vad ca se vehiculeaza recent. Din punctul meu de vedere, daca esti scolit la Oxford nu inseamna automat ca esti mai destept decat un absolvent al ASE”, spune oficialul companiei nationale de transport al gazelor naturale.

Ghidiu arata ca managerii straini ar avea avea un dezavantaj important inca din start, in comparatie cu specialistii romani, mult mai bine familiarizati cu intregul context intern.

“Sunt sigura ca in Romania se pot gasi cu usurinta experti in domeniu care sa contribuie la performanta companiilor detinute de stat. Un management local cunoaste situatia din Romania, lucru care nu se poate spune cu usurinta despre specialistii straini”, considera Elisabeta Ghidiu

Citeste si:

Cel mai recent caz in care administratorii romani, desemnati de stat, au fost inlocuiti de experti privati straini este cel de la Fondul Proprietatea. Noii administratori, americanii de la Franklin Templeton, au incasat 18,3 milioane lei (4,3 milioane euro), pentru primele trei luni din mandat.

Cititi si De ce ar trebui numiti manageri privati in companiile de stat?