Elisabeta Ghidiu (foto), directorul directiei de strategie si management corporativ al Transgaz (TEL), considera ca un management privat in cadrul companiilor in care statul este actionarul majoritar, nu reprezinta o solutie pentru cresterea performantelor acestora, conducerile formate din experti romani fiind cel putin la fel de bune.
“Un management privat din afara nu va aduce mai multa performanta, asa cum vad ca se vehiculeaza recent. Din punctul meu de vedere, daca esti scolit la Oxford nu inseamna automat ca esti mai destept decat un absolvent al ASE”, spune oficialul companiei nationale de transport al gazelor naturale.

Ghidiu arata ca managerii straini ar avea avea un dezavantaj important inca din start, in comparatie cu specialistii romani, mult mai bine familiarizati cu intregul context intern.

“Sunt sigura ca in Romania se pot gasi cu usurinta experti in domeniu care sa contribuie la performanta companiilor detinute de stat. Un management local cunoaste situatia din Romania, lucru care nu se poate spune cu usurinta despre specialistii straini”, considera Elisabeta Ghidiu

Cel mai recent caz in care administratorii romani, desemnati de stat, au fost inlocuiti de experti privati straini este cel de la Fondul Proprietatea. Noii administratori, americanii de la Franklin Templeton, au incasat 18,3 milioane lei (4,3 milioane euro), pentru primele trei luni din mandat.

Cititi si De ce ar trebui numiti manageri privati in companiile de stat?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri