Noile certificate oferite spre tranzactionare - turbo short si turbo long – sunt primele produse structurate cu activ suport actiuni tranzactionate la BVB.

Acestea au fost admise la tranzactionare in sectorul produse structurate, prima zi fiind maine, 5 aprilie.

Certificatul Turbo Long FP are un pret de exercitare de 0,50 lei si o bariera de 0,52 lei. Proportia este de 100:1. Certificatul Turbo Short are o bariera de 0,75 lei si un pret de exercitare de 0,77 lei. Proportia este aceeasi ca la certificatele long.

Citeste si:

“Prin listarea la BVB a primelor produse structurate pe actiunile Fondului Proprietatea consideram ca sunt recunoscute atat potentialul de dezvoltare a Pietei Produselor Structurate, cat si faptul ca activul suport beneficiaza de lichiditatea necesara emiterii unor astfel de instrumente. Ne dorim ca investitorii sa considere aceste instrumente ca o oportunitate de obtinere a unor randamente superioare” a declarat Valentin Ionescu (foto), director general BVB.

Pe piata Produselor Structurate, lansata de BVB in 8 iulie 2010, vor fi disponibile la tranzactionare incepand cu data de 5 aprilie un numar total de 24 emisiuni individuale, din care certificate listate de Raiffesisen Centrobank: 9 certificate index si 2 certificate turbo, mentionate mai sus. Specificam ca Raiffeisen Centrobank AG actioneaza in calitate de furnizor de lichiditate pentru propriile produse structurate.