Un pachet de actiuni reprezentand 1,03% din capitalul operatorului portuar Socep Constanta (SOCP) a fost tranzactionat la startul sedintei bursiere de vineri.
Deal-ul a avut o valoare de 1,6 milioanei lei, el fiind realizat la un pret de 0,46 lei/unitate, in crestere cu 9,5%. In piata spot titlurile SOCP erau cotate la 0,43 lei/unitate (+2,3%).

In ultima saptamana, doi dintre actionarii Socep si-au majorat participatia in cadrul operatorului. Astfel, grupul DD, controlat de Ion si Nicolae Dusu, a cumparat 0,17% din capital pentru 241.000 lei. De asemenea, Nicolae Dusu a mai cumparat un pachet de 106.000 de actiuni SOCP prin intermediul firmei de constructii Celco Constanta, pentru 44.000 lei.

Grupul DD este principalul actionar al Socep, cu o participatie de 31,5%, urmat de Transport Trade Services, firma controlata de Mircea Mihailescu, care detine 14,1% din capital. Celco este al treilea cel mai mare actionar, cu 11,3% din titlurile companiei.

Socep Constanta a crescut pe bursa cu 16,2% de la inceputul anului, valoarea de piata a operatorului portuar fiind de 147,6 milioane lei (36 milioane euro).

Sursa imagine: Compania


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri