AAF: Patru din cinci SIF-uri se tranzactioneaza la un discount de peste 40%

Desi actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au crescut in medie cu 26% in primul trimestru, acestea continua sa se tranzactioneze la discounturi semnificative, ce trec de 50%, arata un raport al Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

SIF Muntenia (SIF4) se tranzactioneaza in prezent la cel mai mare discount fata de valoarea unitara a activului net (VUAN), 54,8%, fiind urmata de SIF Transilvania (SIF3), cu o prima de 54,6%. La sfarsitul lunii trecute SIF4 avea un VUAN de 1,8696 lei.

Cel mai mic discount il ofera titlurile SIF Moldova (38,3%) si cele ale SIF Oltenia (41,6%).

Activele celor cinci societati de investitii financiare au crescut in primul trimestru cu 4,5%, ajungand la 7,3 miliarde lei. SIF Transilvania a fost singura societate ale carei active au scazut in primele trei luni ale anului, per ansamblu cu 0,5% fata de sfarsitul anului trecut. De remarcat ca actiunile SIF3 au inregistrat si cea mai slaba evolutie pe bursa in T1, pretul acestora urcand cu 14,4%, fata de cresterile de 25 – 30% inregistrate de celelalte SIF-uri.

Activele SIF Moldova au crescut cu 8,6%, cea mai buna evolutie din primul trimestru.

SIF Muntenia avea cele mai mari depozite bancare la sfaristul lunii martie, acestea fiind cifrate la 143,4 milioane lei (35 milioane euro). SIF Transilvania se afla la polul opus, cu plasamente in banci de 57,2 milioane lei (14 milioane euro).

Sursa imagine:
freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri