Avansul profitului operational s-a datorat cresterii cifrei de afaceri a BVB cu 34% in primul trimestru, pana la aproape 6,00 mil. lei. (fata de 4,45 mil.lei in aceeasi perioada a anului trecut) si a scaderii cu 4,7% a cheltuielilor operationale, sub 3 milioane lei , explica BVB intr-un comunicat.

“Primele 3 luni din acest au fost caracterizate de un interes mai mare al investitorilor locali si internationali pentru bursa romaneasca. Imbunatatirea perspectivei macroeconomice interne a determinat o intrare in piata a cumparatorilor, fapt demonstrat de avansul semnificativ la nivelul indicilor si de rulajele in crestere fata de media anului trecut. Cu toate acestea, in ultimele luni am depus eforturi mai ample pentru atragerea de noi emitenti si emisiuni, precum si de diversificarea instrumentelor tranzactionate. Rezultatele operationale ale Bursei de Valori Bucuresti in primul trimestru sunt imbucuratoare, fiind cel mai bun profit operational trimestrial de dupa criza”, a declarat Valentin Ionescu,directorul general al BVB.

Cifra de afaceri a BVB a avansat cu 34,1% in intervalul ianuarie-martie 2011, fata de acelasi interval din 2010, datorita cresterii cu 50% a rulajelor pe pietele de actiuni, cu 58% pe sectorul unitatilor de fond si a rulajelor tot mai mari realizate pe piata produselor structurate, piata lansata in iulie 2010. Rulajele pe piata produselor structurate au inregistrat o crestere progresiva de la lansare, iar in primele trei luni acestea aproape s-au dublat fata de cele realizate in ultimul trimestru al anului trecut.

Cheltuielile de exploatare s-au diminuat cu aproape 5% in primele trei luni din 2011 si au coborat sub 3 milioane lei (fata de 3,12 mil. lei in perioada similara a anului trecut) datorita reducerii semnificative, cu mai mult de 11%, a cheltuielilor cu cea mai mare pondere in total, respectiv a celor de personal. Reduceri au fost inregistrate si in cazul cheltuielilor de intretinere si functionare.

Citeste si:

Profitul operational al BVB a fost de 3 milioane lei la 31 martie 2011 (T1.2010: 1,32 mil. lei) si s-a datorat cresterii veniturilor din exploatare si a scaderii cheltuielilor din activitatea de baza.

Rezultatul financiar a fost in primul trimestru de -0,38 mil. lei (fata de 1,62 mil. lei in T1 2010) si a fost determinat de inregistrarea unor cheltuieli financiare mai mari in urma aprecierii monedei nationale. La 31 martie 2011, BVB avea lichiditati totale de 63,8 mil.lei, in usoara scadere fata de perioada similara a anului trecut, cand acestea au fost de 64,6 mil. lei.

Profitul net al Bursei a coborat cu 11%, pana la 2,2 milioane lei. In primele trei luni din 2010, BVB a raportat un profit de 2,47 milioane lei.