Compania Teraplast Bistrita (TRP), furnizor de solutii si sisteme integrate in domeniul instalatiilor si constructiilor, anunta o crestere a cifrei de afaceri cu 11% in primul trimestru, la o luna distanta de numirea lui Stefan Bucataru in functia de director general, in locul lui Florin Urite.
"Evolutia companiei din primele trei luni ale anului 2011 a fost influentata de conditiile perioadei de extrasezon si de cresterea pretului la materiile prime. Estimam insa ca in urmatoarea perioada din 2011, printr-un control riguros al costurilor, vom reusi sa ne atingem obiectivele propuse si sa continuam dezvoltarea sanatoasa a business-ului Teraplast, cu un accent mai mare pe profitabilitatea companiei”, spune Stefan Bucataru, directorul general al Teraplast.

Compania a avut o cifra de afaceri de 38,1 de milioane de lei in primul trimestru, fata de valoarea de 34,3 de milioane de lei inregistrata in perioada similara a anului trecut. In schimb, profitul net al Teraplast s-a redus cu aproximativ 60%, de la 2,47 de milioane de lei in T1 2010, la circa un milion de lei, in perioada ianuarie – martie 2010.

De asemenea, numarul mediu de angajati ai companiei a scazut la 400, fata de 495, cati erau in primele trei luni ale anului trecut.

Pentru 2011, compania estimeaza, pe segmentul de infrastructura, o crestere a pietei, generata de accesul la fondurile europene disponibile pentru acest sector.

"Daca in 2011 nu se vor realiza cat mai multe proiecte de infrastructura de mediu, Romania va rata sansa de a moderniza retelele de apa si canalizare, cu finantare nerambursabila. Pe segmentul rezidential ne asteptam la o crestere timida, in cel mai fericit caz incepand cu a doua parte a anului, in timp ce pe segmentul nonrezidential estimam o crestere usoara inca din prima parte a acestui an. Exista deja semnale ca proiecte nonrezidentiale importante se vor debloca anul acesta”, au spus reprezentantii Teraplast.

Furnizorul de solutii si sisteme integrate in domeniul instalatiilor si constructiilor a inregistrat o cifra de afaceri de 212,3 milioane de lei (50,5 mil. euro), in crestere cu 13% fata de rezultatele din 2009.

In mai, Bucataru a fost numit si presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Teraplast, dupe ce Emanoil Viciu a renuntat la aceasta functie, in favoarea celei de administrator in CA.

Compania Teraplast face parte din grupul Teraplast Bistrita, care mai include pe langa Teraplast si subsidiarele sale Plastsistem si Politub. Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Teraplast este listata la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti si are un capital social de 29,7 milioane de actiuni divizata in 297,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 leu. Capitalizarea companie se ridica la 145,9 milioane de lei (35,7 mil. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri