Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat admiterea la tranzactionare a trei companii germane pe CAN-ATS, transferul Retrasib de pe Rasdaq si doua noi contracte futures.

Consiliul a aprobat introducerii la tranzactionare, in baza Avizului Consultativ al Comisiei de Admitere la Tranzactionare, pe sistemul alternativ de tranzactionare CAN – ATS administrat de SC Bursa de Valori Bucuresti SA, in cadrul sectiunii valori mobiliare admise la tranzactionare si pe o piata reglementata (tranzactionate, dar nelistate pe ATS) a actiunilor emise de Bayer, Deutsche Telecom si E.On.

Firma de brokeraj Tradeville a initiat procedurile pentru admiterea la tranzactionare. Compania va fi si market-maker pentru aceste companii.

De asemenea, au fost aprobate contractele Brent Crude Oil Futures și Silver Futures precum și a specificatiilor aferente acestor contracte.

“Inceperea tranzactionarii contractelor Brent Crude Oil Futures și Silver Futures se va efectua dupa emiterea certificatului de inregistrare a instrumentului financiar derivat de catre CNVM. Piata activelor suport pentru contractul Brent Crude Oil Futures este administrata de Intercontinental Exchange (NYSE:ICE) și pentru contractul Silver Futures este London Bullion Market”, se arata in comunicatul BVB.

CA-ul a mai aprobat si transferul Retrasib de pe Rasdaq pe piata reglementata a BVB, la categoria a doua.

Recent, Comisia de admitere la tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti a aprobat transferul actiunilor emise de Retrasib .


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Managerii de bani raspund: de ce un roman si-ar da economiile pe mana lor?
Setari Cookie-uri