Ministerul Economiei a anuntat ca oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) nu poate fi inchisa pentru ca a fost subscrisa sub nivelul de 80%.
"Subscriptiile inregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a inchide oferta. (...) Faptul ca gradul de subscriere la pachetul de actiuni al OMV Petrom nu a ajuns la nivelul dorit nu inseamna ca anumite tinte nu au fost atinse", se spune intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Oferta de vanzare a 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) va fi reluata anul viitor, cel mai devreme "incepand cu primul trimestru", a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton, citat de Mediafax.

"Vom relua oferta de vanzare a actiunilor Petrom cel mai devreme in primul trimestru al anului viitor. Vom cauta cele mai bune conditii de piata pentru reluarea tranzactiei. Vrem sa vindem la un pret corect", a spus Ariton.

Intrebat daca decalarea ofertei pentru 2012 impune modificarea acordului cu FMI, ministrul a precizat ca va discuta la inceputul saptamanii viitoare cu oficialii Fondului, dar a apreciat ca nu va fi necesara revizuirea intelegerii.

Vanzarea acestui pachet de actiuni face parte din intelegerile convenite de autoritatile romane cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana.

"OMV Petrom este o companie extrem de valoroasa pentru Romania. Guvernul este hotarat sa-si respecte programul de privatizare asumat si convenit cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana. Guvernul va monitoriza evolutia pietelor si va decide momentul prielnic pentru reluarea procesului de vanzare a pachetului de 9,84% din OMV Petrom (...) Credem ca semnalul dat investitorilor, acela ca Guvernul Romaniei isi respecta programul si privatizeaza transparent si pe bursa, dar nu la orice pret, a fost unul foarte important si receptionat pozitiv. ", se mai spune in comunicatul Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, se arata convins, marti, ca subscrierile nu numai ca vor depasi nivelul minim de 80%, dar ca actiunile vor fi vandute in totalitate, si a anuntat jurnalistii ca vor fi invitati vineri la sediul institutiei pentru a primi date referitoare la succesul operatiunii.

Oferta ar fi fost cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si s-a derulat printr-o metoda noua pe piata de capital din Romania, pretul final urmand sa fie anuntat abia la inchidere. Statul a anuntat la inceput, un pret maxim de 0,46 lei/titlu, iar marti a stabilit un pret minim de vanzare, de 0,3708 lei/titlu. Cotatia minima este cu aproximativ 3% sub nivelul de la inchiderea sedintei bursiere de joi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri