Cifra noului val de criza: Bursele au pierdut 4.000 MILIARDE de dolari

Indicele MSCI All-Country, care include actiuni din majoritatea tarilor, a pierdut peste 4.000 miliarde de dolari in august, suma aproape egala cu economiile Italiei, Spaniei, Portugaliei, Irlandei si Greciei la un loc, si a ajuns la aproape 25.000 de dolari, transmite Reuters.

Prabusirea a fost cauzata de temerile privind extinderea crizei din zona euro la Italia si Spania, impactul asupra sistemului bancar european si posibilitatea revenirii in recesiune a economiei mondiale, informeaza Mediafax.

Pierderile de 4.000 de miliarde de dolari reprezinta aproximativ a saptea parte din capitalizarea MSCI All-Country World Index.

Valul de vanzari din aceasta saptamana a redus cu 1.600 de miliarde de dolari capitalizarea indicelui, dupa declinul de 2.500 miliarde de dolari de saptamana trecuta.

Indicele S&P 500 de pe bursa din Statele Unite a scazut cu 710 miliarde de dolari in acesta saptamana, dupa un declin de 850 de miliarde de dolari in saptamana anterioara, iar actiunile europene incluse in MSCI Europe au coborat cu 500 de miliarde de dolari saptamana trecuta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri