Bursa de la New York a incheiat prima saptamana de crestere, dupa declinul puternic

Bursa de la New york a inchis vineri in urcare si a inregistrat prima saptamana de crestere dupa mai mult de o luna de declin, dupa ce presedintele Federal Reserve Ben Bernanke a ridicat sperantele investitorilor pentru noi masuri de stimulare a economiei SUA, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

Actiunile listate pe Wall Street au scazut in prima parte a zilei, deoarece Bernanke nu a oferit detalii sau masuri concrete ale planurilor bancii centrale de sustinere a economiei.

Piata a trecut insa pe plus, in frunte cu sectorul tehnologiei, dupa ce investitorii au digerat comentariile sefului Fed si au tras concluzia ca banca centrala a lasat loc pentru masuri concrete, desi multi traderi considera ca puterea institutiei de a scoate economia din stagnare este limitata.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in urcare cu 1,21%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 1,51%, in timp ce piata Nasdaq a crescut cu 2,49%.

"Nu a dat pietei verde pentru QE3. Nu a anuntat nici rosu pentru QE3. Prin afirmatia ca inflatia nu reprezinta un motiv de ingrijorare, a lasat loc de ceva pe viitor", comenteaza un analist american.

Pe ansamblul acestei saptamani, indicele Dow Jones a urcat cu 4,3%, S&P 500 a castigat 4,7%, iar Nasdaq 5,9%.

Bernanke a declarat, la conferinta anuala a Fed de la Jackson Hole, ca intalnirea din septembrie consiliului de politica monetara al bancii centrale va dura doua zile, in loc de reuniunea obisnuita de o singura zi, pentru a putea fi discutate mai multe idei de stimulare a economiei.

Desi s-a aratat optimist pe termen lung, Bernanke a avertizat ca Fed considera evenimentele recente drept "tulburatoare" si anticipeaza ca inflatia, deja scazuta, se va mentine la niveluri reduse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri